Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.02.2020 10:15

Nová cyklotrasa už čoskoro prepojí dva hrady, kraje i dva štáty


Snímka zdroj: (tsk).


Projekt Na bicykli po stopách histórie sa pomaly, ale isto blíži do svojej záverečnej fázy. V rámci neho Trenčianska župa spoločne s českým mestom Brumov-Bylnice buduje jedinečnú cyklotrasu, po ktorej sa cyklisti budú môcť previezť z Trenčianskeho hradu na Hrad Brumov.


Tento ambiciózny projekt za takmer 2,5 mil. eur s DPH je financovaný z Operačného programu Interreg V-A SK-CZ, pričom časť spolufinancuje aj Trenčiansky samosprávny kraj.

„Počas kontrolného dňa sme si prešli celú cyklotrasu. Aktuálne chýba položiť ložnú vrstvu asfaltu na 600 metroch z viac ako 11 kilometrov. Medzi Malou a Veľkou Skalkou sa aktuálne realizuje gabiónová stena, ktorá bude cyklotrasu chrániť pred tokom rieky. Na cyklotrase sú už osadené aj obe lávky. Pribudnú ešte 3 odpočívadlá s prístreškami a inteligentná lavička. Ak všetko pôjde podľa harmonogramu, na konci mája by sa mal 11 kilometrov dlhý úsek odovzdať a skolaudovať. Na Deň detí, teda 1. júna, by sme chceli cyklotrasu slávnostne otvoriť,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Autor: (mp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2016
Výstup na 101 hradov a zámkov Slovenska
V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa uskutoční už 26. ročník výstupu na 101 slovenských hradov a zámkov.
viac
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
13.01.2018
Trenčiansky hrad prilákal vlani viac ako 120 000 návštevníkov
Počas roka 2017 to na Trenčianskom hrade žilo. Návštevníci mali okrem zaujímavých podujatí možnosť nahliadnuť do zrekonštruovaných priestorov Matúšovej veže, či po desaťročí skontrolovať presnosť hodín na Matejovej veži.
viac
19.03.2019
Trenčianska župa v priebehu roka obnoví cyklistické značenie na takmer 170 kilom
V poradí už piaty rok po sebe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje finančné prostriedky do obnovy značenia cykloturistických a turistických trás v kraji. K známym historickým i prírodným lokalitám tak aj tento rok nasmerujú nové cyklosmerovníky a obnovené maľované značenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %