Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.08.2019 05:20

Nová hra vo virtuálnej realite má žiakov naučiť triediť odpad a recyklovať


Ilustračná snímka: skolske.sk


Potrebu ochrany životného prostredia a triedenia odpadu má za úlohu nová hra vo virtuálnej realite. Stojí za ňou organizácia Moving Environment v spoluprácu s občianskym združením Príroda na dotyk a Fakultou informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.


Hrou reagujú na fakt, že Slovensko je v tejto oblasti "na chvoste" EÚ a na skládkach končí takmer 75 percent odpadu.       

"Hra je zacielená na druhý stupeň základných škôl a na stredné školy. Cieľom je dostať do virtuálnej reality čo najviac ľudí, zaujať ich, naučiť ich o separovaní tak, aby potom odpad triedili v reálnom svete po celý život," približuje spoločnosť Moving Environment. S prezentáciou hry v školách chce začať v septembri.       

V hre sa nachádza triediaca linka a úlohou hráča je čo najrýchlejšie roztriediť predmety medzi sklo, odpad a papier. Niektoré predmety majú pritom obaly zložené z viacerých komponentov, ktoré je tiež potrebné čo najrýchlejšie oddeliť. "Za každé správne zatriedenie zbierate body a na konci každého levelu uvidíte, koľko nových vecí vďaka vami vyseparovanému odpadu vzniklo recykláciou," približuje spoločnosť.       

Prezentácia hry bude spojená s prednáškou o triedení odpadu a recyklácii. Séria bude obohatená o účasť na rôznych podujatiach venovaných životnému prostrediu, kde bude prednáška sprevádzaná 3D premietaním. Poukáže na vplyv ľudí na životné prostredie, detailnejšie rozanalyzuje konkrétny problém, ako napríklad mikroplast, ktorý sa dá triedením zmenšiť alebo úplne eliminovať.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
V Spaľovni odpadu otvorili vzdelávacie environmentálne OLO Centrum
Pri príležitosti prvého Dňa otvorených dverí v Spaľovni odpadu mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vo Vlčom hrdle v piatok (23. 9.) zároveň otvorili prvé výchovno-vzdelávacie environmentálne OLO Centrum v Bratislave.
viac
23.01.2017
Ľahostajnosť, apatia a nezáujem. Taký je svet v detských videách
Dve prvé miesta a špeciálna cena. Taká je bilancia súťaže o Skvelé zelené video, v ktorej mali žiaci základných škôl ukázať, čo vedia o triedení odpadu a jeho recyklácii.
viac
17.05.2017
Školáci, súťažte! Digitálny pracovný zošit vás s triedením odpadu aj zabaví
Pre školopovinné deti je tu nová online pomôcka - digitálny pracovný zošit, ktorý ich naučí triediť.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %