Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.09.2022 02:25

Nová trať má prepojiť Dlhé diely s trolejbusovou sieťou v meste


Ilustračná snímka: (tasr).


Nová trolejbusová trať medzi Patrónkou a Riviérou by mala prepojiť Dlhé diely s celým systémom trolejbusových tratí v hlavnom meste. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Dopravný podnik Bratislava (DPB) predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


"Hlavným cieľom projektu je zníženie negatívnych dosahov dopravy na životné prostredie, a tiež zefektívnenie prevádzky MHD i zvýšenie dostupnosti významných cieľov ciest pre obyvateľov Dlhých dielov," uviedol dopravca o vyše trojkilometrovom úseku trolejbusovej trate v jednom i druhom smere. Prepojovacím uzlom medzi novou samostatnou traťou z Dlhých dielov a už existujúcou sieťou je križovatka Valašská – Mlynská dolina.

"Cena verejnej práce bola v rámci dokumentácie stavebného zámeru vypočítaná vo výške 13 259 879 eur bez DPH," uvádza DPB o výstavbe a potrebných úpravách. Začiatok je závislý od získania potrebných povolení, odhad je marec 2023 s dokončením stavebných prác do septembra 2023 a kolaudáciou do konca roka 2023.

Trolejbusová trať Patrónka-Riviéra je jednou zo štyroch, na ktorých projekčnú prípravu získalo vo februári hlavné mesto  nenávratný finančný príspevok v celkovej výške 2,8 milióna eur. Okrem trate medzi Dlhými dielmi a Patrónkou majú ísť financie na prípravu tratí Autobusová stanica - Nové SND, Bulharská - Galvaniho (Avion) a Trenčianska - Bajkalská - Hraničná - Mlynské Nivy. Okrem toho je naplánovaná aj modernizácia trate z Hlavnej stanice cez Kramáre na Patrónku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2022
OLO plánuje postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň v SR
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) plánuje v hlavnom meste postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň na Slovensku. Vybudovať ju chce v mestskej časti Podunajské Biskupice v lokalite Vlčie hrdlo, v susedstve priemyselného areálu Slovnaft.
viac
17.02.2022
Projekt výstavby nájomných bytov pri Terchovskej je v procese EIA
Projekt výstavby 85 nájomných bytov pri Terchovskej ulici v bratislavskom Ružinove je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Predložila ho spoločnosť Metro Bratislava, v ktorej je väčšinovým akcionárom hlavné mesto.
viac
04.03.2022
V Karlovej Vsi plánujú vybudovať novú trolejbusovú trať
V bratislavskej Karlovej Vsi plánuje mesto vybudovať novú trolejbusovú trať, ktorá povedie od križovatky Mlynská dolina – Valašská cez Mlynskú dolinu a Botanickú na Karloveskú ulicu. Tam sa napojí na existujúcu trať Riviéra – Dlhé diely.
viac
06.07.2022
Projekt električkovej trate pred novou budovou SND predložili do EIA
Projekt novej električkovej trate v Bratislave v úseku Košická, ktorá má viesť aj pred novou budovou Slovenského národného divadla, predložilo hlavné mesto do procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie - EIA.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %