Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.09.2019 06:25

Obec Brusnica plánuje postaviť pri obecnom úrade amfiteáter


Obec Brusnica, ilustračná snímka (tasr)


V obci Brusnica v Stropkovskom okrese by mal do konca roka pribudnúť amfiteáter. Obec sa ho rozhodla postaviť za budovou obecného úradu.


"S prácami by sme chceli začať po verejnom obstarávaní. Naša predstava je, že bude slúžiť na organizovanie festivalu a tiež premietanie večerných filmov v letných mesiacoch," uviedla pre TASR starostka obce Brusnica Tatiana Szabóová.       

Ako ďalej povedala, doteraz sa kultúrne podujatia konali v priestoroch obecného úradu a na ihrisku. "Minulý rok sme mali dvojdňové oslavy 610. výročia prvej písomnej zmienky o obci a bolo tu približne 1000 ľudí, takže pri takýchto akciách by nám to pomohlo. Pódium bude celé kryté a spojené s budovou obecného úradu, aby naň nesvietilo slnko. Stoličky budú mierne do kopca," priblížila Szabóová s tým, že práce by chceli stihnúť do konca roka.       

Obec na výstavbu amfiteátra získala približne 113 000 eur od Pôdohospodárskej platobnej agentúry.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Kanalizácia zvýšila bonitu obce
Kvalita života obyvateľov v najväčšej obci Považskobystrického okresu – Papradne sa rapídne zvýšila pred dvomi rokmi, keď sa v spolupráci s Považskou vodárenskou spoločnosťou ukončil projekt odkanalizovania celej doliny.
viac
20.01.2019
PSK pomôže pri riešení problému s vodou a kanalizáciou v okrese Snina
Prešovský samosprávny kraj (PSK) pracuje na rozšírení vodovodnej a kanalizačnej siete v okrese Snina. Aktuálne na vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti plánuje krajská samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčleniť 260-tis.eur.
viac
19.06.2020
Vladičský raj ponúka do 100 kilometrov turistických trás
Prihraničná obec Vladiča v Stropkovskom okrese, ktorá vznikla zlúčením piatich obcí Malá a Veľká Driečna, Nižná a Vyšná Vladiča a Suchá sa vďaka okolitej prírode a pokojnému prostrediu teší stále väčšiemu záujmu turistov.
viac
26.07.2023
Obec sa opäť pokúsi získať peniaze na potrebnú ČOV
Obec Látky v okrese Detva sa chce opäť uchádzať o finančné prostriedky na stavbu potrebnej čistiarne odpadových vôd (ČOV).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %