Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
24.01.2020 08:50

Obec Malá Lehota trápi havarijný stav strechy základnej školy


Ilustračná snímka, zdroj: zsmalale.edupage.org


Samosprávu v obci Malá Lehota v okrese Žarnovica trápi havarijný stav strechy základnej školy. Obec s približne 850 obyvateľmi na jej kompletnú rekonštrukciu vlastné finančné prostriedky nemá, a preto sa so žiadosťou o pomoc obrátila aj na ministerstvo školstva.


"Strecha je v zúboženom stave. Pri rekonštrukcii kedysi dávno bola použitá krytina, ktorá nie je do našich poveternostných podmienok vhodná," priblížil starosta Dušan Pacalaj s tým, že Malá Lehota leží 600 metrov nad morom. Celá krytina je narušená a do tried zateká. Situáciu musia preto urýchlene riešiť.       

So žiadosťou o pomoc sa obec obrátila na ministerstvo školstva. Aktuálne tiež vyhlásila verejné obstarávanie, prostredníctvom ktorého hľadá firmu, ktorá by v prípade získania externých zdrojov strechu zrekonštruovala. Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 99.200 eur bez DPH.       

Ak sa však obci tieto prostriedky nepodarí získať, opravia ju podľa Pacalaja len čiastočne. "Z vlastného rozpočtu nie sme schopní celkovú rekonštrukciu financovať," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2019
Malá Lehota: Pod Pohronským Inovcom sa začali Gajdošské fašiangy
Otvorením výstavy detských prác sa vo štvrtok v obciach ležiacich na úpätiach Pohronského Inovca začali Gajdošské fašiangy. V poradí 32. ročník tohto medzinárodného stretnutia gajdošov a gajdošskej hudby potrvá v obciach Malá Lehota, Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany do nedele (3. 3.).
viac
25.08.2020
Ľudia proti rozšíreniu ťažby andezitu v Malej Lehote spisujú petíciu
Časť obyvateľov Lehoty pod Vtáčnikom, Podhradia a Cigľa v okrese Prievidza sa postavila proti plánovanému rozšíreniu ťažby andezitu v Malej Lehote.
viac
22.03.2022
V M. Lehote chcú bývalú ľudovú školu prestavať na Centrum gajdošskej kultúry
V Malej Lehote v okrese Žarnovica chcú postaviť Centrum gajdošskej kultúry na Slovensku. Obec, známa uchovávaním gajdošských tradícií a organizovaním medzinárodného festivalu s názvom Gajdošské fašiangy, chce centrum postaviť na základoch bývalej ľudovej školy.
viac
27.06.2023
S výmenou strechy plavárne chcú začať v auguste za plnej prevádzky
Krytá plaváreň v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. Mesto na jej obnovu načerpá úver 200 000 eur, výsledná cena vyjde zo súťaže na dodávateľa prác.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %