Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
19.03.2024 04:10

Obec Teplý Vrch získala na rozšírenie kapacity MŠ takmer 665-tis. eur


Obec Teplý Vrch


Obec Teplý Vrch v okrese Rimavská Sobota získala z plánu obnovy na rozšírenie kapacity v materskej škole takmer 665-tis. eur. Vďaka dotácii plánuje samospráva postaviť nový pavilón pre vyše 40 detí. Pre TASR to uviedla starostka obce Janka Janšová.


"Pôjde o samostatnú dvojpodlažnú budovu, ktorá sa bude nachádzať v areáli základnej školy s materskou školou," priblížila Janšová. Ako dodala, s prácami sa začne pravdepodobne koncom jari alebo začiatkom leta, trvať by mali nanajvýš rok. Samospráva má už vysúťaženého aj dodávateľa, stavbu bude realizovať lučenecká firma Costruo.         

Obec v rámci projektu rozšírenia kapacity MŠ počíta s výstavbou nového pavilónu. Pozostávať bude z dvoch tried, z ktorých každú bude môcť navštevovať približne 20 detí. Nachádzať sa tu bude aj sociálne zázemie či výdajná kuchyňa s potrebným technickým vybavením.         

MŠ v obci Teplý Vrch je súčasťou miestnej základnej školy, v súčasnosti ide o jednotriednu škôlku s vekovo zmiešanou štruktúrou s kapacitou pre približne 20 detí. Škôlka je situovaná v budove telocvične a v priestoroch bývalej knižnice a školskej dielne. Dochádzajú do nej aj deti z okolitých obcí a podľa samosprávy už nepostačuje súčasným požiadavkám.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
25.11.2018
V obci Slaská chcú obnoviť materskú školu, obec hľadá partnera
V obci Slaská (okres Žiar nad Hronom) chcú obnoviť materskú školu, dôvodom je zvyšujúca sa pôrodnosť. Starosta Daniel Gelien informoval, že počet detí vzrástol v dedine najmä vďaka rodinám, ktoré sa sem v ostatných rokoch prisťahovali. Aktuálne má Slaská 480 obyvateľov.
viac
31.03.2019
Mesto zrekonštruovalo materskú školu z dotácie maďarskej vlády
Mesto Komárno zrekonštruovalo Materskú školu (MŠ) Tulipán s vyučovacím jazykom maďarským. Na rekonštrukciu získalo dotáciu vo výške 225 000 eur od Nadácie Gábora Bethlena financovanej maďarskou vládou.
viac
13.05.2021
Myjava začala s rekonštrukciou ZŠ s MŠ Turá Lúka za 450 000 eur
Mesto Myjava začalo rekonštrukciu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v mestskej časti Turá Lúka. Odhadované celkové náklady na investičnú akciu sú vo výške 450 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %