Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.12.2022 08:25

Obec získala na dobudovanie kanalizácie dotáciu 2,1 milióna eur


Ilustračná snímka.


Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota získala na dobudovanie kanalizácie z európskych zdrojov 2,1 milióna eur. Ako uviedol starosta obce Nándor Kisfaludi, vďaka dotácii budú môcť kanalizáciou vybaviť celú obec.


"Projektovú dokumentáciu máme vypracovanú od roku 1996, pred pár rokmi sme ju museli aktualizovať. Stále sme podávali žiadosti o dotáciu, nakoniec nám ju odobrili," poznamenal starosta. Ako dodal, časť kanalizácie urobili ešte pred 15 rokmi, teraz ňou budú môcť vybaviť celú obec.

Obec Širkovce s viac ako 900 obyvateľmi patrí s dĺžkou takmer dva kilometre k najdlhším v okrese. Kanalizácia bude vedená po celej dĺžke obce i vo vedľajších uliciach. Samospráva pôvodne žiadala aj o financie na výstavbu čistiarne odpadových vôd (ČOV), celkovo by podľa starostu potrebovali približne 4,5 milióna eur. Na vybudovanie ČOV sa tak budú uchádzať o ďalšie externé zdroje.

Dobudovanie kanalizácie má podľa Kisfaludiho v prvom rade prispieť k zvýšeniu kvality života obyvateľov. "Máme tu už plyn, vodu, cesty aj chodníky. Jediné, čo nám chýba, je tá kanalizácia," skonštatoval starosta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2021
Obec Slavošovce získala dotáciu na dobudovanie ciest a chodníkov
Obec Slavošovce v okrese Rožňava získala dotáciu na projekt s názvom Dobudovanie základnej technickej infraštruktúry, v rámci ktorého chce zrekonštruovať existujúce a vybudovať nové cesty a chodníky.
viac
31.01.2023
Na opravu ciest či výstavbu chodníkov získala obec vyše 810 000 eur
Vyše 810 000 eur formou dotácie z európskych zdrojov získala obec Plešivec v okrese Rožňava na dobudovanie základnej technickej infraštruktúry.
viac
31.05.2023
Obec vrátila takmer 1,2-miliónovú dotáciu na dobudovanie kanalizácie
Obec Bátka v okrese Rimavská Sobota nevyčerpá takmer 1,2-miliónovú dotáciu, ktorú získala na dobudovanie kanalizácie. Samospráva sa obávala, že projekt nestihne zrealizovať v stanovenom termíne. Uviedol to starosta obce Peter Hencz.
viac
11.11.2023
Obec Širkovce nevyužije dotáciu 2,1 milióna na kanalizáciu, projekt sa predražil
Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota nevyužije dotáciu na dobudovanie kanalizácie vo výške 2,1 milióna eur. Projekt sa predražil a samospráva musela od zmluvy o poskytnutí financií z európskych zdrojov odstúpiť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %