Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
23.11.2017 03:20

Odborníci o rozvoji vidieka


Pohľad do sály počas konferencie.


Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.


„Je to tretie podujatie, ktorým sa snažíme odprezentovať aj náš dotačný mechanizmus, ktorý je určený prijímateľom z verejnej aj zo súkromnej sféry. Predovšetkým pre samostatne hospodáriacich roľníkov z oblasti vinohradníctva a vinárstva, ale aj lokálnych produktov a, samozrejme, pre obce, ktoré spĺňajú charakter rozvoja vidieka. Snažíme sa ukázať žiadateľom dobré aj zlé príklady praxe, aby svoje projekty vedeli čo najlepšie napísať a boli tak úspešní. Podujatie nie je obmedzené len na náš dotačný mechanizmus, ale predstavuje aj ďalšie možné finančné zdroje, ktoré vedia prísť do územia pre podporu rozvoja vidieka. Napríklad to môže byť veľký Program rozvoja vidieka, ale aj ďalšie operačné programy určené pre podporu miest a obcí v regióne, či sú to cezhraničné programy, slovensko- rakúsky, slovensko-maďarský, ale aj Integrovaný regionálny operačný program,“ povedala Barbora Lukáčová, riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.

Regionálny koordinátor za Regionálnu anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj predstavil a odprezentoval účastníkom konferencie jej hlavné činnosti a zároveň aj aktivity. O aktuálnej situácii ohľadom udelenia štatútov vybraným miestnym akčným skupinám a implementácii PRV v území informoval zástupca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Príklad dobrej praxe vidieckeho turizmu – obec Modrá v Českej republike priblížil jej starosta Miroslav Kovařík. Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja zase hovorili o aktuálnych informáciách ako aj plánoch do budúcnosti ohľadom Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu rozvoja vidieka na rok 2018. Na programe bol aj aktuálny stav žiadostí  v prioritnej osi 1. Integrovaného regionálneho programu, ale aj najnovšie informácie z Programu INTERREG V-A Slovenská republika – Maďarsko, Slovenská republika – Rakúsko.

V rámci podujatia boli vyhradené dve hodiny aj na konzultáciu ohľadom podávania žiadostí o finančnú podporu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu rozvoja vidieka na rok 2018. Na záver bola pre účastníkov konferencie počas neformálnej diskusie pripravená ochutnávka regionálnych špecialít.

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
25.03.2021
30 rokov prístupu LEADER
V roku 2021 si pripomíname 30. výročie prístupu LEADER. Metóda LEADER je jeden z najúčinnejších nástrojov na podporu integrovaného rozvoja vidieka.
viac
20.04.2021
NS MAS chce nové pravidlá pre budúce programové obdobie
Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR pripravila na 23. apríla online konferenciu Ako ďalej LEADER na Slovensku v rokoch 2021-2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %