Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.04.2021 02:00

Online festival Zhovorka pozýva nielen študentov


Ilustračná snímka (tasr)


Trojdňový online festival Zhovorka je určený nielen vysokoškolákom, ktorí sú unavení z dlhodobého obmedzenia sociálneho života a túžia po interaktívnej diskusii.


Od 16. do 18. apríla sa môžu zapojiť do workshopov a prednášok, program pripravili štipendistky rezidenčného programu Nádvorie Kampus v Trnave. Informovala o tom za organizátorov Radmila Lukačovičová.       

Prihlásiť sa môže ktokoľvek, koho témy festivalu zaujímajú a rád by sa zapojil do interaktívnej diskusie. Festival ponúka témy z oblasti dejín umenia, žurnalistiky, moderných prostriedkov manipulácie cez sebarozvoj až po starostlivosť o rastliny či zerowaste lifestyle.       

V prvý deň je na programe diskusia o umení krajinomaľby, nasledovať bude pohľad na súčasnú Ukrajinu jednej zo štipendistiek Anny Siedykh, nasledujúci deň sa budú čítať básne mladých slovenských poetov, potom sa bude hovoriť o motivovaní mladých k mimoškolským aktivitám a v závere Zhovorky prídu na rad workshopy o manipulácii, sebaláske, chýbať nebude ani kvíz.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2020
Iniciatíva Aby kultúra žila predstaví svoj prvý online festival
Krízová situácia, ktorú vyvolal nový koronavírus, zasiahla aj množstvo umelcov, organizátorov podujatí či kultúrne centrá. Pre mnohých znamená zrušenie podujatí existenčný problém, s ktorým sa budú musieť vyrovnať.
viac
09.06.2020
Festival Rotenstein bude v múzejných záhradách i online zároveň
Rytiersky festival Rotenstein najprv pre koronakrízu zmenil miesto konania a aktuálne mení aj termín, keď si ho fanúšikovia budú môcť pozrieť v online podobe.
viac
04.08.2020
Malý Dobrofest 2020 sa uskutoční v augustovom termíne
Z dôvodu koronakrízy presunuli organizátori tohtoročný Malý Dobrofest v Trnave z apríla na august. Jednodňový hudobný festival s podtitulom Koncert pre Johna Dopyeru, venovaný vynálezcovi rezofonickej gitary, bude v piatok 7. augusta na Nádvorí.
viac
19.08.2022
Trnavská brána bude milovníkom folklóru otvorená od piatka do nedele
Program Otvárajte sa, trnafské brány odštartuje dnes - v piatok večer - 21. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána. Do nedele (21. 8.) prinesie stretnutia so slovenským folklórom v rôznych jeho podobách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %