Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
08.10.2022 04:35

Podpora miestnych občianskych poriadkových služieb v novom programovom období


Snímka zdroj: (MV SR)


Pokračovanie činnosti miestnych občianskych poriadkových služieb (MOPS) bude možné financovať až v rámci nového programového obdobia 2021-2027 prostredníctvom Programu Slovensko.


Aktuálne sa čaká na schválenie Programu Slovensko, ktorý v rámci špecifického cieľa "Podpora sociálno-ekonomickej integrácie marginalizovaných komunít, ako sú napríklad Rómovia" explicitne počíta s realizáciou projektov ako sú MOPS.

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje oznamuje v súvislosti s realizáciou projektov Miestnych občianskych poriadkových služieb, že v rámci súčasného programového obdobia 2014-2020 sa už neplánuje zverejnenie ďalšej výzvy na pokračovanie projektov MOPS vzhľadom na skutočnosť, že prioritná os 5 ako aj prioritná os 8 operačného programu Ľudské zdroje už nedisponujú voľnými finančnými prostriedkami.

Snahou všetkých, ktorí sa podieľajú na príprave Programu Slovensko, je spustiť tento program čo najskôr, čím sa umožní aj pokračovanie realizácie projektov MOPS. Po schválení Programu Slovensko a následnej príprave a vyhlásení novej výzvy, ktorej vyhlasovateľom bude Úrad vlády SR ako nový sprostredkovateľský orgán pre oblasť podpory marginalizovaných rómskych komunít v rámci Programu Slovensko, bude možné zabezpečiť podporu činnosti MOPS zo zdrojov Európskej Únie.

Autor: (MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2017
Ministerstvo vnútra zvyšuje rozpočet pre miestne občianske poriadkové služby
Ministerstvo vnútra zvýšilo o 6,4 milióna eur alokáciu pre výzvu venovanú miestnym občianskym poriadkovým službám (MOPS). Reagovalo tak na neočakávaný počet obcí, ktoré predložili žiadosti.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
21.01.2021
Prihlasovanie do programu Generácia 3.0 pre rok 2021
Nadácia Pontis hľadá občianske organizácie a startupy, ktoré do vzdelávania prinášajú inovatívne prístupy, ako aj riešenia na zmiernenie dopadu pandémie, či riešenia na prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov. Prihlasovanie je otvorené do 12. februára.
viac
20.04.2021
NS MAS chce nové pravidlá pre budúce programové obdobie
Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR pripravila na 23. apríla online konferenciu Ako ďalej LEADER na Slovensku v rokoch 2021-2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %