Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
11.09.2020 03:00

Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia


Banner.


Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.


„Reagujeme na aktuálny vývoj v súvislosti so šírením koronavírusu. Tým, že sa podujatia konajú v interiéri, nemôžeme riskovať. Mrzí nás to, pretože je to obľúbené podujatie, ktorého sa zúčastní veľké množstvo záujemcov, a ktoré najmä umožňuje žiakom aj ich rodičom spoznať stredné školy v regióne na jednom mieste. Ochrana ľudí a zdravia je však prvoradá, nehazardujme zbytočne a nepodceňujme riziko,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

I keď sa spomínané podujatia neuskutočnia, všetky dôležité informácie, ktoré môžu uľahčiť výber budúceho povolania či smerovania vzdelávania, nájdu žiaci, rodičia, či výchovní poradcovia na webovej stránke www.strednapremna.sk. Nájdu tu informácie o 54 stredných školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia, či o úspechoch škôl a ich žiakov. Pre lepšiu orientáciu sa v ponuke stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK slúži aj brožúra Končíš základku? Vyber si strednú podľa seba!, ktorú je dostupná na vyššie uvedenej web stránke a dá sa jednoducho a zadarmo objednať.

Pre uľahčenie výberu tej správnej školy je k dispozícii aj interaktívny online kvíz. Žiakom základných škôl pomôže zistiť viac nielen o sebe, svojich záľubách a schopnostiach, ale najmä to, čo by mali ísť v Bratislavskom kraji študovať. Kvíz na www.strednapremna.sk pozostáva zo šestnástich otázok s predvolenými odpoveďami. Ich výsledkom je odporúčanie vhodnej strednej školy alebo študijného odboru.

„Verím, že i keď je tento rok situácia komplikovaná a nemôžeme sa spolu na týchto podujatiach osobne stretnúť, tak si vyberiete správne a nasmerujete svoje kroky do budúcnosti najlepším smerom,” uzavrel Juraj Droba, bratislavský župan.

Autor: (Lucia FORMAN, BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Župa pomáha s výberom strednej školy prostredníctvom online kvízu
Výber strednej školy patrí medzi jedno z najdôležitejších rozhodnutí v živote mladého človeka. Pre uľahčenie výberu prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz.
viac
24.07.2020
Popularita duálneho vzdelávania rastie
Popularita duálneho vzdelávania rastie. Potvrdzujú to výsledky prieskumu, v ktorom spoločnosť Centire zistila, že viac ako 40 % žiakov deviatych ročníkov považuje systém duálneho vzdelávania za atraktívny. Prieskum bol realizovaný v júni 2020 formou online dotazníka na vzorke 3867 študentov.
viac
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
27.03.2021
BSK: Akú strednú školu si vybrať? Žiakom pomôže interaktívny kvíz
U niektorých žiakov je výber jasný už dávno, ale pre tých, ktorí sa ešte stále rozhodujú prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz, ktorým vás prevedie obľúbený youtuber Asimister.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %