Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.05.2020 09:40

Projekt "teleškoly" stále žije, problémom sú však financie


Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Snímka zdroj: (tasr).


Projekt "teleškoly", ktorý chcelo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spustiť počas obdobia, keď sa žiaci vzdelávajú dištančnou formou, sa zatiaľ nepodarilo zrealizovať.


Ako uviedol v rozhovore minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling , projekt stále žije, aj keď problémom sú najmä financie.

„Pri 'teleškole' naša kreativita narazila na realitu a finančné možnosti. Projekt však stále žije,” uviedol minister s tým, že sa ešte uvidí, ako sa ho podarí zrealizovať. Poznamenal, že by chcel, aby projekt fungoval čo najskôr. „Problém je však z veľkej časti pre financie, ktoré teraz, bohužiaľ, nemáme,” priblížil.

Projekt mal simulovať reálne vyučovanie v školách pre vybrané ročníky základných škôl. Pri tvorení jeho obsahu sa mali striedať desiatky učiteľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
30.03.2020
Košice spúšťajú projekt domáceho vzdelávania detí rodičov v "prvej línii"
Pre deti rodičov, ktorí v súvislosti s novým koronavírusom pracujú v 12-hodinových či celodenných zmenách, spúšťa mesto Košice službu domácej starostlivosti a vyučovania.
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
11.05.2021
ZMOS na rokovaní s ministrom školstva
Koncom minulého týždňa sa uskutočnilo rokovanie zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska s ministrom školstva Branislavom Grohlingom. Spoločné rokovanie iniciovalo Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %