Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
30.03.2020 10:00

Košice spúšťajú projekt domáceho vzdelávania detí rodičov v "prvej línii"


Ilustračná snímka: (int.).


Pre deti rodičov, ktorí v súvislosti s novým koronavírusom pracujú v 12-hodinových či celodenných zmenách, spúšťa mesto Košice službu domácej starostlivosti a vyučovania.


Ako o tom informuje košická samospráva na svojej internetovej stránke, zabezpečovať ju budú pedagógovia zo škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.     

„Naše oddelenie školstva má už pre ňu (službu, pozn. TASR) zapísaných desiatky pedagógov z materských či základných škôl, respektíve centier voľného času, vychovávateľky zo školských klubov,” informovala iniciátorka projektu a viceprimátorka Košíc Lucia Gurbáľová s tým, že projekt domácej starostlivosti a vyučovania je určený pre školopovinné deti zdravotníkov, záchranárov, policajtov, pracovníkov záchranných a bezpečnostných zložiek, vodičov a ďalších, ktorí v súčasnosti pomáhajú Košičanom zvládnuť aktuálnu situáciu. Takíto rodičia budú môcť svoj záujem o službu prejaviť prihlásením sa prostredníctvom informačného centra mesta Košice na čísle 055/6419100 alebo cez email pomoc@kosice.sk.     

„Mnohí pedagógovia nám už avizovali, ako sa tešia na individuálnu výučbu a starostlivosť o žiakov v domácnostiach rodičov, ktorí aj v týchto chvíľach nasadzujú životy, aby sme sa čo najskôr mohli všetci vrátiť do normálneho života,” uviedol v súvislosti s projektom primátor Košíc Jaroslav Polaček s tým, že služba domácej starostlivosti a vyučovania školákov má podľa reakcií iných miest potenciál byť inšpiráciou nielen pre ďalšie samosprávy, ale aj ako národný projekt pre ministerstvo školstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
11.04.2020
Banskobystrický kraj otvoril karanténne centrum pre ľudí z prvej línie
Zdravotníci, hasiči, policajti, zamestnanci zariadení sociálnych služieb a ďalšie profesie v prvej línii boja s pandémiou nového koronavírusu už nájdu bezpečné miesto pre svoju karanténu v školskom internáte vo Zvolene. Priestory pre nich pripravil i prevádzkuje Banskobystrický samosprávny kraj.
viac
12.05.2020
Projekt "teleškoly" stále žije, problémom sú však financie
Projekt "teleškoly", ktorý chcelo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spustiť počas obdobia, keď sa žiaci vzdelávajú dištančnou formou, sa zatiaľ nepodarilo zrealizovať.
viac
11.11.2020
Pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude opäť pokračovať televízne vyučovanie
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s RTVS a neziskovou organizáciou Indícia spúšťa od stredy 11. novembra opäť televízne vysielanie pre žiakov 1. stupňa základných škôl (ZŠ) pod názvom Školský klub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %