Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
23.06.2022 02:25

Púchovčania budú môcť od 1. septembra cestovať mestskou dopravou bezplatne


Ilustračná snímka: (tasr).


Púchovčania s trvalým pobytom v meste budú môcť od 1. septembra tohto roka cestovať mestskou hromadnou dopravou bezplatne. Informovalo o tom mesto Púchov na sociálnej sieti.


"Hlavným cieľom mesta bolo riešiť zníženie počtu osobných vozidiel najmä v čase rannej a popoludňajšej špičky, zlepšiť parkovaciu politiku v meste a pri spoločnosti Continental, a v neposlednom rade znížiť náklady domácnosti na pohonné látky," uvádza púchovská radnica na sociálnej sieti.

Cestovať mestskou hromadnou dopravou budú môcť Púchovčania prostredníctvom rezidenčnej karty. Záujemcovia si ju musia vybaviť v Púchovskom informačnom centre.

Rezidenčná karta bude platiť len v systéme autobusovej dopravy Púchov, bude neprenosná a vystavená konkrétnej osobe. Držiteľ takejto karty bude môcť cestovať bezplatne. Ostatné dopravné karty zostávajú aj naďalej platné so zľavami v zmysle cenového výmeru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
04.05.2022
Poslanci schválili bezplatnú MHD od 1. septembra
Mestskí poslanci v Poprade v stredu schválili bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) od septembra. Čipovú kartu s fotografiou si cestujúci s trvalým bydliskom v meste budú môcť aktivovať za ročný poplatok desať eur v infocentre na autobusovej stanici.
viac
25.07.2022
Počet cestujúcich MHD od zavedenia bezplatnej prepravy stúpol
Za prvý polrok od spustenia bezplatného cestovania mestskou hromadnou dopravou (MHD) vo Vranove nad Topľou stúpol počet cestujúcich v porovnaní s minulými rokmi o 15 000, čo predstavuje približne 17 percent. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
03.10.2022
Mestská autobusová doprava bude bezplatná
Cestovanie mestskými autobusmi v Dunajskej Strede bude bezplatné. Rozhodlo o tom Mestské zastupiteľstvo v Dunajskej Strede na svojom poslednom zasadnutí v tomto volebnom období 28. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %