Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
30.01.2024 10:05

RKC v Prievidzi má zrekonštruovanú sálu za 220-tis. eur


Snímka zdroj: Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi


Zmodernizovaný a variabilný priestor pre kultúru otvorilo v týchto dňoch Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. Rekonštrukciu multifunkčnej sály a priľahlých priestorov financovalo z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), súčasťou projektu boli i hygienické opatrenia.


Rekonštrukciu sály prievidzskí kultúrnici pripravovali už od roku 2021, na prelome programových období eurofondov aj pandémie ochorenia COVID-19. K samotnej rekonštrukcii došlo vlani. "Sála prešla komplexnou rekonštrukciou. Odkryli sme strop a vymenili svietidlá, aby sme mali viac svetla, vymenili sme komplet podlahové krytiny, doplnili sme veľmi výrazne svetelnú a zvukovú techniku," načrtla riaditeľka RKC v Prievidzi Ľudmila Húsková.         

Aby sa zvýšil divácky komfort, v sále podľa nej pribudol mobilný systém stupňovitého sedenia pre divákov, ktorý je variabilný. "Môžeme tak posúvať hľadisko a javisko podľa toho, ako to bude produkcia v sále potrebovať," priblížila.         

RKC na projekt rekonštrukcie polyfunkčnej sály a priľahlých priestorov získalo z IROP takmer 200.000 eur, reálne náklady predstavovali 220.000 eur, vyčíslila Húsková. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý je zriaďovateľom kultúrnej inštitúcie, sa na financovaní podieľal sumou takmer 30.000 eur.         

"Podmienkou projektu boli aj hygienické opatrenia, divákov do sály vpustia bezdotykové dvere a čistý vzduch vo vnútri zabezpečujú germicídne žiariče," dodala referentka oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Sláva Gajdošíková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2016
Žiaci základných škôl zachránili zberom papiera približne 740 stromov
Takmer 93 ton odpadového papiera nazbierali žiaci prievidzských škôl od začiatku školského roka, v rámci 13. ročníka projektu EKOROK s Nestlé, čím symbolicky zachránili približne 740 stromov.
viac
04.10.2016
V Kocuranoch vyrástla skládka stavebného odpadu, rieši ju polícia
Na súkromnom pozemku v intraviláne obce s viacerými vlastníkmi sa okrem stavebnej sute nachádzajú aj plastové rámy od okien či farby. Skládkou sa už zaoberá aj polícia.
viac
08.12.2016
Na realizáciu zámerov obyvateľov vyčlenila radnica 40 000 eur
Po prvý raz budú môcť obyvatelia Prievidze rozhodovať o pridelení financií mesta na rôzne projekty. Na tento účel vyčlenila samospráva v budúcoročnom rozpočte 40 000 eur.
viac
11.07.2017
Prievidza spustila turistického sprievodcu v podobe mobilnej aplikácie
V rámci začínajúcej sa letnej turistickej sezóny pripravilo mesto Prievidza pre svojich návštevníkov a obyvateľov nový produkt cestovného ruchu s využitím moderných technológií – turistického sprievodcu vo forme mobilnej aplikácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %