Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
10.12.2021 08:35

Sládkovičova ulica v Prešove je kompletne zrekonštruovaná


Snímky zdroj: (Mesto Prešov).


Mesto Prešov úspešne ukončilo rekonštrukciu Sládkovičovej ulice. V rámci stavebných prác bol kompletne vymenený asfalt na ceste a na chodníkoch pribudla nová dlažba.


Sládkovičova ulica v Prešove prešla v uplynulom období kompletnou rekonštrukciou. Ide o úsek dlhý približne 174 metrov od ulice Vajanského po ulicu Moyzesova. V rámci rekonštrukcie bolo zasypané a znefunkčnené nevyužívané kanalizačné potrubie. Po odstránení starého asfaltu boli zrealizované úpravy betónovej vrstvy vozovky a v celom úseku na záver pribudol úplne nový asfaltový kryt. Na ceste je už vyznačené aj nové vodorovné dopravné značenie vrátane priechodov pre chodcov a pozdĺžnych parkovacích miest.

 

Sládkovičova ulica je kompletne zrekonštruovaná

 

„Povrch cesty na tejto ulici bol v nevyhovujúcom stave, a preto verím, že dokončená rekonštrukcia poteší rovnako miestnych obyvateľov ako aj vodičov a chodcov, ktorí tadiaľto prechádzajú,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Rekonštrukcia zahŕňa okrem samotnej cesty aj opravu chodníkov po oboch stranách vozovky, na ktorých je položená nová dlažba v pôvodnej šírke, vrátane nových cestných obrubníkov. Na vjazdoch do dvorov boli osadené nábehové cestné obrubníky. Chodník je oddelený od miestnej komunikácie zeleným pásom širokým jeden meter. Okrem jednotlivých opráv bude v celom úseku na jar 2022 zrevitalizovaná aj zeleň popri chodníkoch, kde pribudne 5 nových stromov.

 

Sládkovičova ulica je kompletne zrekonštruovaná

 

Pred realizáciou tejto stavby zrealizovala spoločnosť SPP - distribúcia a.s. v danom úseku rekonštrukciu plynovodu a VVS a.s. osadila  hlavné uzávery na vodovodnom potrubí a boli vymenené aj potrebné prípojky vody. Pod chodníkom uložili nové rozvody aj dvaja internetoví provideri.

Rekonštrukciu realizovala spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Celková cena prác na Sládkovičovej ulici je na 107 561,20 eur s DPH.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2019
Rekonštrukcia MŠ na Važeckej ulici si vyžiadala viac ako milión eur
Materská škola (MŠ) na Važeckej ulici je ďalšou z prešovských škôlok, v ktorej sa po rekonštrukcii vytvorili lepšie podmienky nielen na výučbu, ale aj na hranie a zábavu detí i predškolákov.
viac
31.08.2020
Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava
Ulice Štefánikova a Hviezdoslavova v centre Prešova pri novom obchodnom centre (OC) budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na Ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
viac
09.03.2021
Prešov pripravuje rekonštrukciu a odvodnenie ulice Kúty
Mesto Prešov pripravuje rekonštrukciu a odvodnenie cestnej komunikácie na ulici Kúty. V súčasnosti sa uskutočňuje proces usporiadania pozemkov.
viac
02.11.2022
Rekonštrukcia Terchovskej a Súľovskej ulice stála takmer 170 000 eur
Mesto Prešov zrealizovalo rekonštrukciu cesty na Terchovskej a Súľovskej ulici. V rámci stavebných prác bola na oboch uliciach položená nová súvislá vrstva asfaltu. Celkové náklady predstavujú sumu takmer 170 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %