Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.04.2020 02:05

Štát by mohol vytvoriť 700-eurové voľnočasové poukazy


Ilustračná snímka.


Vláda by mohla vytvoriť voľnočasové poukazy pre deti a mládež až vo výške okolo 700 eur ročne. V pléne Národnej rady (NR) SR to povedal poslanec Radovan Sloboda (SaS) s tým, že sekundárnym efektom takejto podpory by bola prirodzená obnova výstavby športovej infraštruktúry.


Skonštatoval, že súčasné príspevky na podporu voľného času detí a mládeže sú rozptýlené a keby sa dali dokopy, predstavovali by štátnu dávku 500 eur na dieťa ročne.

„Keby sme sa trošku posnažili, tento poukaz by sa vedel vytvoriť vo výške 700 až 750 eur na jedno dieťa,” uviedol s tým, že by sa dali použiť nielen na šport, ale aj na ostatné voľnočasové aktivity. Zdôraznil, že rodičia by rozhodli, kam financie pôjdu, a na základe prirodzeného dopytu po športoviskách by sa tak obnovila aj športová infraštruktúra a jej výstavba.

Poslanec Ján Blcháč (Smer-SD) uvítal plánované aktivity a športové poukazy. Skonštatoval, že by mohli odľahčiť pokladnice miest a obcí, ktoré značnými prostriedkami podporujú šport.

„Ak by sa vám toto podarilo v týchto číslach, tak budeme za,” skonštatoval Marek Kotleba (ĽSNS) s tým, že šport je tiež spôsobom prevencie voči patologickým javom a deti môže veľa naučiť.

Jozef Bubnár (OĽaNO) doplnil, že poukazy by mohli pomôcť aj v menej rozvinutých okresoch a tiež sociálne slabším rodinám. Víta, že takýto prvok je aj v programovom vyhlásení vlády. Deti a mládež by podľa jeho slov vďaka takejto podpore mohli viesť aktívny zdravý život.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
Handlová podporí financiami projekty na zlepšenie životného prostredia
Handlová tento rok podporí dotáciou projekty, ktoré majú prispieť k zlepšeniu životného prostredia v meste i jeho okolí. Na aktivity v rámci programu Hoď to tam! vyčlenila financie v rozpočte mesta. Program odobrili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom februára.
viac
02.02.2021
Do modernizácie športovísk chce TSK investovať viac ako 1,7 milióna eur
Viac ako 1,7 milióna eur chce Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investovať do budovania a modernizácie športovísk. Investíciu schválili na svojom minulotýždňovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
19.05.2022
B.Gröhling označil voľnočasové poukazy za nezodpovedné hazardovanie s financiami
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling by rád podporil voľnočasové aktivity detí, avšak len vtedy, keď bude vyriešený hlavný čas, ktorý trávia v školách.
viac
20.02.2024
Na podporu pohybu detí a mládeže možno získať grant
Na podporu pohybu detí a mládeže vrátane osôb so zdravotným znevýhodnením možno získať grant. Organizácie, ktoré sa tejto oblasti venujú, môžu svoje projekty predkladať elektronicky do 11. marca. TASR o tom informovala Nadácia SPP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %