Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.12.2016 10:39

Tretí ročník futbalového turnaja Vzdelávame a spájame samosprávu


Víťazné družstvo STAROSTOVIA ZÁPAD s časťou svojich fanúšikov. Základ družstva tvorili starostovia, ktorí boli majstrami Európy vo futbale starostov 2016. Väčšina z nich je členom ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.


Asociácia vzdelávania samosprávy (AVS) zorganizovala 11. novembra tretí ročník futbalového turnaja Vzdelávame a spájame samosprávu. Miestom konania bola športová hala v Hrnčiarovciach nad Parnou v okrese Trnava.


Predchádzajúce ročníky sa uskutočnili v Martine a Liptovskom Mikuláši a tak sme sa tento rok „posunuli“ viac na západ.

Na turnaji sa zúčastnili štyri družstvá: starostovia východ; starostovia západ, starostovia stred a AVS. Každý z tímov mohol nominovať 10 hráčov. V družstve starostov mohli byť len starostovia a primátori, družstvo AVS mohlo nominovať vzhľadom na „zloženie zamestnancov v členských Regionálnych vzdelávacích centrách“ aj rodinných príslušníkov zamestnancov RVC, zástupcov partnerských organizácií, prípadne riaditeľov základných škôl. Každý zápas sa hral 2x 15 minút s počtom hráčov 5 + 1. O poradí rozhodoval počet bodov a vzájomné skóre. Okrem hráčov sa na turnaji zúčastnili aj fanúšikovia, ktorými boli starostovia z regiónu JE Jaslovské Bohunice (kde turnaj prebiehal) a tiež kolegovia hráčov z obcí, AVS a RVC. Spoločne sme vytvorili skvelú atmosféru.

Zúčastnené družstvá brali „hru“ veľmi vážne - taktizovali, hrali s nadšením, niekedy až s veľkými emóciami a odhodlaním zvíťaziť. Rozhodca Jakub Čief to veru nemal jednoduché, pretože bol pod drobnohľadom, ale všetkých šesť zápasov zvládol odpískať bravúrne.

Informácie o podujatiach AVS a jej členských RVC spolu s prihláškami a tiež objednávky publikácií nájdete na www.avs-rvc.sk

Viac v Obecných novinách č. 47-48/2016 na str. 11.

Autor: Andrea BRIESTENSKÁ, predsedníčka AVS


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Z 26. snemu Združenia miest a obcí regiónu JE Jaslovské Bohunice
Už 26-krát sa 15. marca tohto roku stretli mestá a obce regiónu jadrových elektrární Jaslovské Bohunice na sneme svojho regionálneho združenia. Uskutočnil sa tradične v Maduniciach.
viac
20.04.2016
Štvrťstoročie práce v prospech samosprávy i ľudí v regióne
Združenie miest a obcí, región JE Jaslovské Bohunice oslávilo 1. apríla v Divadle Jána Palárika v Trnave 25 rokov svojej aktívnej činnosti.
viac
25.12.2017
Aj starostovia môžu mať Rozprávkové Vianoce
V Penzióne Hubert v Ružindole sa 7. decembra, už vo vianočnej nálade, zišli starostovia členských obcí ZMO, región JE Jaslovské Bohunice.
viac
24.09.2018
Na stretnutí v Podkylave sa starostovia zabávali, no najmä diskutovali
Začiatkom septembra sa dovedna 66 starostov ZMO, región JE Jaslovské Bohunice v stretlo opäť (ako je už tradíciou) v Agropenzióne Adam v rázovitej kopaničiarskej obci Podkylave, aby si pripomenuli výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb (6. 9. 1990).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %