Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.06.2020 08:40

TSK odmení rekreačných cykloturistov využívajúcich cyklobusy


Snímka zdroj: (tsk).


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odmení cykloturistov, ktorí v aktuálnej letnej sezóne využijú službu cyklobusov. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.


Vyhlásili sme súťaž, jej cieľom je odmeniť tých, ktorí sa na cykloturistiku vyberú modrým cyklobusom. Myšlienka zapriahnuť za autobus vozík na transport bicyklov vznikla ešte v roku 2017. Župa tak už štvrtý rok v spolupráci so SAD Trenčín vychádza v ústrety nielen športovým, ale aj rekreačným cyklistom, ktorí chcú spoznávať krásy kraja,” uviedol Bobák.

Pre tých, ktorí cyklobus využijú, odfotia sa a fotku pošlú na facebookovú stránku Trenčianskeho samosprávneho kraja, pripravil kraj cyklistický balíček. Výhercovia v ňom nájdu praktickú fľašku na vodu či cyklomapu od Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región, ale aj vodoodolné puzdro na smartfón, zvonček alebo bezpečnostné svetlá na bicykel.

Cyklobusy premávajú v aktuálnej sezóne v Trenčianskom kraji počas sobôt, nedieľ a sviatkov na dvoch trasách. Prvá vedie z Trenčína cez Dubnicu nad Váhom, Ilavu, Hornú Porubu a Valaskú Belú až do Nitrianskeho Rudna. Druhá trasa vedie z Trenčína cez Mníchovu Lehotu, Trenčianske Jastrabie a Dubodiel do Bánoviec nad Bebravou. Sezóna jazdy cyklobusov potrvá do 2. septembra.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2017
Hravé hrady Trenčianskeho kraja majú víťazov
Súťaž Hravé hrady Trenčianskeho kraja počas štyroch mesiacov motivovala k poznávaniu historických pokladov Trenčianskeho kraja viac ako 50 súťažiacich. Cestu k plnému bodovému zisku, z celkovo 316 registrovaných, našlo 7 hráčov.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
22.10.2020
Hrady, knižnice, galérie a múzeá v Trenčianskom kraji sú pre verejnosť otvorené
Hrady, knižnice, galérie a múzeá v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sú pre verejnosť prístupné aj počas núdzového stavu. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.
viac
16.11.2021
Úspešné leto v Trenčianskom kraji
Tohtoročné leto v Trenčianskom kraji bolo aj napriek pretrvávajúcej pandémii a s ňou spojenými obmedzeniami z hľadiska návštevnosti kraja úspešné. Dominoval, už tradične, domáci cestovný ruch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %