Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.09.2022 04:15

V obci vybudovali novú cyklotrasu dlhú takmer 1,6 kilometra


Ilustračná snímka: (tasr).


V obci Smižany pri Spišskej Novej Vsi vybudovali vďaka európskym fondom nový cyklistický chodník. V týchto dňoch ho dokončili a obec v súčasnosti čaká na kolaudačné rozhodnutie.


Uviedla to Lucia Čujová zo stavebného oddelenia na tamojšom obecnom úrade s tým, že trasa je dlhá takmer 1,6 kilometra.

Celkové náklady sú na úrovni viac ako 350 000 eur, pričom príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja tvorí 95 percent, zvyšok dofinancovala samospráva. "Nová cyklotrasa pribudla mimo zastavaného územia obce s napojením na miestnu komunikáciu na ulici Tomášovská pozdĺž poľnej cesty smerom na Spišské Tomášovce," konkretizovala Čujová. Práce trvali približne rok a to od augusta minulého roka. Cieľom projektu je podľa obce zvýšiť atraktivitu a tiež prepravnú kapacitu nemotorovej dopravy, predovšetkým cyklistickej.

Obec pritom spája s neďalekými Hrabušicami ďalšia cyklotrasa dlhá približne 6,2 kilometra za 1,18 milióna eur. Dokončili ju taktiež počas tohto leta, cieľom projektu je najmä zvýšiť bezpečnosť a komfort cyklistov, ktorí sa na území v blízkosti Slovenského raja pohybujú.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
28.04.2017
Nový poľsko-slovenský projekt prinesie rozhľadňu aj cyklotrasu
Vďaka cezhraničnej spolupráci vybudujú, okrem iného, novú cyklotrasu na slovensko-poľskej hranici. Bude kopírovať historickú cestu Jozefínka.
viac
24.05.2017
V Opatovciach nad Nitrou vybudujú zberný dvor z fondov EÚ
Zvýšenie intenzity a zefektívnenie systému triedeného zberu odpadu chce vybudovaním zberného dvora dosiahnuť samospráva Opatoviec nad Nitrou (okres Prievidza).
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %