Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.01.2021 11:30

V Žiline zastavili distribúciu štartovacích balíčkov k bioodpadu do 24. januára


Ilustračná snímka (archív ON)


Distribúcia štartovacích balíčkov k triedeniu kuchynského bioodpadu v Žiline je pozastavená do nedele 24. januára. Dôvodom sú aktuálne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu a nariadenia o obmedzení pohybu.


Balíčky pripravilo mesto ako benefit nad rámec zákonom stanovených povinností. Obyvatelia panelákov a bytových domov si ich môžu bezplatne vyzdvihnúť v areáli Mestskej krytej plavárne Žilina podľa harmonogramu. "Balíček obsahuje košík na kuchynský odpad, 24 kusov biologicky rozložiteľných vreciek a návod, ako správne triediť tento druh odpadu," informoval TASR  hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Vytriedený kuchynský bioodpad môžu Žilinčania už teraz vyhadzovať do špeciálnych kontajnerov, ktorých sto kusov v meste rozmiestnili do konca minulého roka. V tomto roku pribudne v Žiline ďalších 200 kontajnerov.       

Samospráva upozorňuje vodičov, aby pri parkovaní vozidiel dodržiavali bezpečnú vzdialenosť od kontajnerov. "V mnohých prípadoch je ich vysýpanie sťažené práve nevhodne zaparkovanými automobilmi, ktoré bránia prejazdu zberného vozidla na odpad. Ďalším problémom sú vandali, ktorí znehodnocujú mestský majetok. Napriek tomu, že sú kontajnery v uliciach len niekoľko dní, už sa objavili prípady ich poškodenia," uviedol Miškovčík.       

Vytriedený bioodpad z mesta budú dvakrát týždenne odvážať do priemyselnej kompostárne v Dolnom Hričove. O náhradných termínoch distribúcie bude mesto informovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Krupina nevie zastaviť výstavbu betonárne
Takmer 250 obyvateľov Krupiny sa v máji podpísalo pod petíciu proti výstavbe betonárne v areáli bývalého podniku Osivo na Ulici Osloboditeľov.
viac
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
10.04.2017
Prihláste sa do súťaže „Do práce na bicykli“
Po úspešnom priebe­hu posledných troch ročníkov celonárod­nej kampane „Do práce na bicykli“ sa jej autori rozhodli po­kračovať aj v tomto roku.
viac
13.06.2017
Vrecový zber triedeného odpadu štartuje už v júli
Mesto Žilina spúšťa v júli 2017 pilotný vrecový zber triedených komodít v mestskej časti Závodie, s cieľom zvýšenia efektivity a kvality triedeného zberu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %