Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.12.2021 10:40

Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK


Ilustračná snímka.


Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.


Cestujúcich, ktorí využívajú verejnú autobusovú a železničnú dopravu, čakajú viaceré zmeny cestovných poriadkov. BBSK vypočul potreby cestujúcej verejnosti a prichádza s viacerými úpravami, ktoré mieria na zlepšenie dostupnosti prímestskej dopravy.

„Po dohode s dopravcami boli zreálnené jazdné doby na viacerých autobusových spojoch, ktoré lepšie zodpovedajú skutočnej premávke. Vybrané spoje sa zrýchlia a zároveň by sa týmto opatrením malo eliminovať meškanie niektorých spojov. I keď sa v niektorých prípadoch jedná o zmeny odjazdov zo zastávok len o niekoľko minút, cestujúci by si pred cestou mali overiť, či sa cestovný poriadok spoja, ktorý obvykle využívajú, nezmenil,“ upozornil Miroslav Vyka, riaditeľ odboru verejnej dopravy Úradu BBSK.

Schválené cestovné poriadky nájde verejnosť na webovom sídle dopravcu alebo na stránke Banskobystrického samosprávneho kraja v sekcii doprava.

SAD Zvolen:

https://www.bbsk.sk/Aktuality.aspx?eventid=4511ceb6-0a83-4538-be3f-15652a65d1a3&actiongroupid=1758&title=Aktuality&css=%20blue-box#dnn_ctr3229_ModuleContent

SAD Lučenec:

https://www.bbsk.sk/Aktuality.aspx?eventid=2cea8605-9eee-4735-93c0-0b55a8ea68ef&actiongroupid=1758&title=Aktuality&css=%20blue-box#dnn_ctr3229_ModuleContent 

 

 

Posilnenie vlakových spojov

Veľká zmena nastane pri diaľkových vlakových spojoch. Od 12. decembra nebudú jazdiť priame rýchliky Bratislava – Zvolen – Košice, ale všetky rýchliky z Bratislavy cez Žiar nad Hronom a Zvolen budú vedené do Banskej Bystrice. Vo Zvolene bude z niektorých z nich možný prestup na diaľkové vlaky Zvolen – Lučenec – Košice.

Dôjde aj k zvýšeniu počtu denných diaľkových vlakov na trase Zvolen – Lučenec – Košice zo 4 na 6 spojov denne. Tým sa zlepší dopravná obslužnosť najmä v okresoch Lučenec a Rimavská Sobota.

Posilnená bude aj doprava medzi Banskou Bystricou a Breznom vlakmi, ktoré doplnia ponuku spojení do asi hodinového intervalu skoro počas celého dňa. Nový dopoludňajší vlak rozšíri možnosti prepravy aj zo Zvolena do Fiľakova.

„Bude zavedený nový ranný rýchlik TEKOV na trase Levice (5:48) - Banská Bystrica (7:27). Súčasne v rámci zefektívňovania obehov vozidiel dôjde aj k zrušeniu ranného Expresu č. 530 URPÍN z B. Bystrice (5:35) do Bratislavy (8:37), či posledného rýchlika 847 z Bratislavy do Banskej Bystrice. Regionálne Expresy na trase B. Bystrica – Margecany pôjdu v iných časových polohách (chýbať bude predovšetkým ranné spojenie) a v úseku B. Bystrica – Brezno budú zastavovať ako osobné vlaky, čím dôjde k predĺženiu jazdnej doby,“ doplnil Vyka.

Zmeny grafikonu vlakovej dopravy sa dotknú väčšiny tratí v Banskobystrickom kraji.

Podrobné informácie nájdete na:

Webe dopravcu ZSSK

https://www.zssk.sk/aktuality/ponuka-zeleznicnej-spolocnosti-slovensko-zssk-pre-banskobystricky-samospravny-kraj-od-12-decembra-2021/

Na webe BBSK

https://www.bbsk.sk/Aktuality.aspx?eventid=13aa5d1d-470e-4e52-afc5-c901a0a02398&actiongroupid=1758&title=Aktuality&css=%20blue-box#dnn_ctr3229_ModuleContent

 

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Obyvateľom žijúcim medzi Žilinou a Kraľovanmi sa zlepší spojenie s Bratislavou
V Žilinskom samosprávnom kraji bude viac ako 50 % výkonov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) v regionálnej doprave novými súpravami, respektíve novými alebo modernizovanými vozňami. Pre cestujúcich z obcí medzi Žilinou a Kraľovanmi sa zlepší spojenie s Bratislavou.
viac
27.05.2020
Od 1. júna posilní Banskobystrický samosprávny kraj školské spoje
Spolu s otváraním základných a materských škôl pribudnú v cestovných poriadkoch prímestských autobusov SAD Zvolen a SAD Lučenec ranné a popoludňajšie školské spoje. Nepôjde však o úplný návrat do bežného režimu, cestujúcim župa odporúča sledovať cestovné poriadky.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
03.03.2023
Od nedele sa v BBSK mení cestovný poriadok, pribudnú spoje v autobusovej doprave
Od nedele 5. marca dôjde k zmene cestovných poriadkov na 34 linkách prímestskej autobusovej dopravy v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Nové spoje pribudnú aj ako náhrada za štátom zrušené vlaky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %