Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.04.2018 10:29

VÚB už tretí rok finančným partnerom ZMOS


Andrej Viceník, vrchný riaditeľ firemného bankovníctva a člen predstavenstva VÚB banky a Michal Sýkora, predseda ZMOS pri podpise zmluvy


VÚB a ZMOS podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb.


Poskytovanie bankových služieb pre mestá, obce, vyššie územné celky, ich rozpočtové a príspevkové organizácie a ich obchodné spoločnosti je jednou z dôležitých oblastí pôsobenia VÚB banky. Medzi jej klientov dnes patrí viac ako 2000 samospráv Slovenska. „Ako partner sme súčasťou najdôležitejších aktivít ZMOS vrátane snemov združenia na všetkých úrovniach a ďalších významných podujatí. Partnerstvo so ZMOS dáva banke silnú podporu v priamej komunikácii aj s regionálnymi združeniami miest a obcí, kde máme priestor hovoriť o konkrétnych potrebách a požiadavkách miest a obcí. Dnešným podpisom otvárame priestor na pokračovanie a zintenzívnenie obchodných aktivít a rozširovanie vzájomnej spolupráce nielen z pohľadu financovania, ale aj z pohľadu vedenia ich účtov a realizácie ich platobného styku“, uviedol Andrej Viceník, vrchný riaditeľ firemného bankovníctva a člen predstavenstva VÚB banky.

ZMOS združuje viac ako 2750 miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc, teda cca 94 % všetkých miest a obcí na Slovensku. Väčšina z nich v rôznom rozsahu a intenzite už s VÚB spolupracuje. Prínos partnerstva s VÚB bankou z pohľadu ZMOS zhrnul predseda združenia Michal Sýkora: „Spolupráca má zmysel, keď je prínosná pre každú stranu. Naša s VÚB bankou je presne taká,“ a ďalej zdôraznil: “V dobrých veciach treba pokračovať a preto očakávam, že aj naďalej budú tento prínos cítiť mestá a obce, ktorých rozvoj potrebuje dobré nápady aj ich financovanie.“

Podpísaná Zmluva o spolupráci a  partnerstve zastrešuje aktivity v priebehu roku 2018. Jej rozšírenie do budúcna bude predmetom ďalších rokovaní.

Obecné noviny č. 13-14/2018

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2016
Všeobecná úverová banka sa stala partnerom Združenia miest a obcí Slovenska
Bratislava, 3. mája 2016 – VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve. Doterajšia úspešná kooperácia banky a samospráv tak dostáva nový priestor na jej ďalšie zintenzívnenie.
viac
12.04.2019
VÚB je už štvrtý rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bank
viac
26.07.2021
VÚB banka a ZMOS vstúpili do šiesteho roku spolupráce
VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) opäť podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a potvrdili tak túto výnimočnú kooperáciu už šiesty rok po sebe.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %