Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.07.2021 04:00

Výzva na finančnú pomoc: Klíma nás spája


Ilustračná snímka.


Aj toto leto sme konfrontovaní s tým, ako veľmi nás doháňa klimatická kríza. Obrovské horúčavy, potom strašné dažde, záplavy s tragickými dôsledkami... Niekedy stačí na zmiernenie dopadov klimatickej zmeny málo.


Ak máte nápad na nejaké adaptačné opatrenie, ktoré by mohlo vo vašej obci pomôcť, hláste sa. Môže ísť napríklad o vsakovacie pásy a infiltračné priekopy, zatrávňovacie dlažby, dažďové záhrady, vertikálne záhrady a zelené steny alebo vegetačné strechy a mnohé iné.

CEEV Živica s podporou Dedoles totiž prichádza s novým ročníkom projektu Klíma nás spája. Vyberieme 10 subjektov a každý získa až 2000 eur! Okrem financií získate aj vzdelávanie, Živica Vám odborne poradí, čo všetko sa dá v obci robiť, aby sa tam ľuďom aj v čase klimatickej krízy žilo lepšie.

Viac informácií aj prihlášku nájdete tu: www.klimaspaja.sk/vyzva

Zoznam v minulosti podporených projektov je tu: https://www.klimaspaja.sk/mapa/

Dobrým príkladom je napríklad mestská časť Bratislavy Vajnory, ktorá vďaka podpore nielenže vybudovala vsakovací záhon na mieste, kde nie je kanalizácia, ale aktuálne všetky projekty robí s ohľadom na klimatickú zmenu. 

Autor: (klimaspaja.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
18.03.2021
Do Centrálneho krízového fondu TTSK prispievajú obce 0,5 eura na obyvateľa
Centrálny krízový fond (CKF), ktorý od roku 2009 pomáha v mestách a obciach Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) kompenzovať straty spôsobené živelnými pohromami, prispel vlani sumou 88 500 eur 24 miestnym samosprávam na refundáciu nákladov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.
viac
26.07.2023
Samosprávy či školy môžu získať financie na zmiernenie dosahov klímy
Samosprávy, školy či občianske združenia môžu získať financie na realizáciu lokálneho opatrenia v rámci projektu Klíma nás spája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %