Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.08.2022 09:30

Záhorie cez víkend ponúka hody, slávnosti aj festivaly jedla a pitia


Ilustračná snímka: (tasr).


Záhorie ponúka cez víkend (13. - 14. 8.) rozmanitý program. Od hodov v stupavskej časti Mást cez obecné slávnosti v Rohožníku až po ochutnávku gastronomických špecialít v Skalici či pivný festival na Gazárke.


Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

V piatok 11. augusta sa začínajú Obecné slávnosti v Rohožníku, ktoré budú trvať do nedele. "Hlavným priestorom bude pódium pred kultúrnym domom. Súčasťou programu budú vystúpenia folklórnych a tanečných súborov, spevákov, speváčok, kapiel, ale aj dobré jedlo," uviedol starosta obce Peter Švaral.

Mástské hody sa uskutočnia v sobotu na nádvorí obecného domu v mestskej časti Stupavy - Mást. "Tradičnú slávnosť posviacky Mástskeho kostola odštartuje vystúpenie dychovej hudby. Podvečerný program vyplní záhorské trio zo Záhorskej Bystrice a večernú hodovú zábavu zahrajú Kožkári z Brezovej. Hodové guláše ponúkne Mástsky potravinový spolok v spolupráci s Poľovníckym združením Stupava-Mást," doplnil Lidaj.

V rekreačnej oblasti Gazárka v meste Šaštín-Stráže sa v sobotu uskutoční Pivný festival. "Kultúrny program otvorí o 14.30 h slovenská rocková kapela Metalinda a priaznivcom klasických country hitov ulahodí skupina Starci. Druhá polovica hudobného programu bude patriť rockovým skupinám V-36 a Sanchez Amsterdam. Záver festivalu obstará skupina Kabát revival West," informovala predsedníčka komisie pre kultúru pri mestskom zastupiteľstve Kristína Pöstényi.

Gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta spolu s bohatým kultúrnym programom bude možné zažiť počas víkendu na námestí v Skalici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2022
Na Záhorí sa uskutoční Vrátno Fest, otvorené búdy aj Záhorácky maratón
Bohatý program od festivalu, návštevy vinárskych búd, kultúry, detské prehliadky pamiatok či maratón je pripravený od piatka do nedele (10. - 12. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
17.06.2022
Záhorie ponúka cez víkend koncert, rozprávkovú cestu, festival aj cyklistiku
Záhorie ponúka cez víkend (18. a 19. 6.) program, ktorý okrem podujatí ako koncert, festival či cyklistické preteky ponúkne aj dve nové výstavy pre milovníkov umenia. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
29.06.2022
V Senici sa uskutoční jubilejný 10. ročník tradičného pivného festivalu
Jubilejný 10. ročník tradičného pivného festivalu Štramák fest, na ktorom sa prezentujú domáce minipivovary, sa uskutoční v sobotu 2. júla na letisku v Senici. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
20.08.2022
Záhorie cez víkend ponúka senobranie, festivaly, ale aj motoristické preteky
Záhorie ponúka cez víkend (20. - 21. 8.) rozmanitý program. Od senobrania v Senici cez tradičný Brezovský jarmok či festivaly vína a hudby v Skalici až po preteky motocyklov spojené s pivným festivalom v Holíči.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %