Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
13.11.2023 01:05

Zástupcovia ZMOS rokovali s novým vedením ministerstva dopravy SR


Snímka z rokovania, zdroj: ZMOS


Zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na čele s predsedom ZMOS Jozefom Božikom 9. novembra absolvovali rokovanie s novým vedením ministerstva dopravy SR – s ministrom Jozefom Rážom a jeho štátnou tajomníčkou Denisou Žilákovou a štátnym tajomníkom Igorom Chomom.


„Hlavnými témami bola stavebná legislatíva, otázka Štátneho fondu rozvoja bývania, dopravnej infraštruktúry i eurofondov. Kľúčová je momentálne otázka stavebnej legislatívy. Ministerstvo dopravy má záujem vyjsť v ústrety požiadavkám samospráv a oddialiť účinnosť zákona o stavebných konaniach, tzv. stavebného zákona. Expertné skupiny rezortu dopravy a ZMOSu budú mať priestor na prípravu nového znenia zákona tak, aby táto kompetencia, pokiaľ ide o stavebné konanie a stavebné povolenie, zo samospráv neodišla. Ministerstvo dopravy deklarovalo čo najužší záujem na spolupráci so ZMOSom, čoho dôkazom bude aj prizývanie ZMOSu do pracovných skupín,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Pracovného rokovania v priestoroch Ministerstva dopravy SR v Bratislave sa vo štvrtok 9. novembra 2023 zúčastnil aj 1. podpredseda ZMOS Martin Červenka, podpredseda Komory miest Martin Chren, podpredsedníčka Komory obcí Martina Kubišová a predseda sekcie dopravy a výstavby Rady ZMOS Peter Vajda.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2020
B. Tréger: Sme za pridanie vlakov tam, kde ich cestujúci potrebujú
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger osloví podpredsedu vlády a ministra financií SR Eduarda Hegera s požiadavkou na uvoľnenie potrebných financií na rozšírenie vlakových spojov v osobnej železničnej doprave.
viac
17.05.2021
ZMOS požaduje od štátu, aby financoval objednané
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministrovi dopravy a výstavby požiadavku na dofinancovanie preneseného výkonu štátnej správy. Štát namiesto toho, aby doplatil objednané ešte krátil objem peňazí. Mestá a obce sú preto nútené porušovať zákon.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
03.11.2021
Stále je možné žiadať o pomoc v cestovnom ruchu a gastre
Ministerstvo dopravy a výstavby SR v rámci schém pomoci v cestovnom ruchu a gastre vyplatilo dodnes už viac ako 120 miliónov eur približne 14-tisíc podnikateľom. Pomoc vo forme priamych grantov naďalej pokračuje, rezort momentálne analyzuje spôsoby, ako pomôcť podnikateľom aj v jesenných mesiacoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %