Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.02.2017 01:21

Zastupiteľstvo, primátor a hazard


Snímka zdroj: (bratislava.sk).


Vyhlásenie primátora Iva Nesrovnala (zo 17. 2. 2017) k štvrtkovému hlasovaniu poslancov o hazarde.


Včera 16. februára 2017 niektorí poslanci hanebne popreli svoje hlasovanie spred 3 týždňov. Títo poslanci veľmi dobre vedia, že zmarili najväčšiu, bezprecedentnú petíciu, aká kedy v Bratislave bola. Veľmi dobre vedia, že to boli oni a ich hlasy, kto je podpísaný pod touto nehoráznosťou.

Vyspali sme sa, máme odstup jedného dňa, ale fakty ostávajú nezmenené. Všetci vieme, čo za nehoráznosť sa tu včera stala. Chcem z tohoto miesta poďakovať všetkým občanom Bratislavy, ktorí svojím podpisom jasne vyjadrili svoj názor na hazard. Ďakujem tiež všetkým ľuďom, ktorí sa podieľali na zbere podpisov, vrátane starostov mestských častí, ako aj všetkým úradníkom, ktorí sa pričinili o to, že táto petícia bola úspešná. Takisto chcem poďakovať tým poslancom, ktorí rešpektovali vôľu občanov a včera zahlasovali za zákaz hazardu v Bratislave.

 

Fakty sú takéto:

Na jar 2015 sa primátor a starostovia všetkých 17 mestských častí Bratislavy zhodli, že situácia s hazardom sa stala v meste neúnosnou a je potrebné ju začať riešiť.

V máji 2015 všetci 45 poslanci mestského zastupiteľstva podpísali petíciu a tým podporili zákaz hazardu v Bratislave.

Hlavné mesto odovzdalo na kontrolu všetkých 136 139 podpisov občanov, ktorí petíciou žiadajú úplný zákaz hazardu v Bratislave. Platných bolo 98 118 podpisov, petícia vyhovela všetkým požiadavkám, ktoré ukladá zákon.

26. januára 2017 všetci 39 prítomní poslanci jednomyseľne odhlasovali požiadavku, aby primátor predložil návrh VZN s úplným zákazom hazardu v Bratislave.

 

Citujem “…aby zverejnil do 31. 01. 2017 návrh všeobecne záväzného nariadenia, ktoré bude úplne zakazovať umiestnenie herní vo všetkých budovách uvedených v § 38 ods. 4 zákona o hazardných hrách tak, ako bolo pripravené na rokovanie pracovnej komisie a predložil na februárové zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy.”

Môže sa zdať, že od 26. januára uplynula celá večnosť, preto pripomínam, že odvtedy do zasadnutia zastupiteľstva 16. februára 2017 ubehlo iba 21 dní, teda len 3 týždne!

Včera 16. februára 2017 niektorí poslanci hanebne popreli svoje hlasovanie spred 3 týždňov. Títo poslanci veľmi dobre vedia, že zmarili najväčšiu, bezprecedentnú petíciu, aká kedy v Bratislave bola. Veľmi dobre vedia, že to boli oni, kto je podpísaný pod touto nehoráznosťou.

Je úplne jasné, že teraz budú chcieť ukazovať prstom, budú sa snažiť hodiť vinu na všetkých naokolo. Budú šíriť bludy, špekulácie a čisté klamstvá, aby zakryli svoje vlastné zlyhanie. Pretože to tak robia vždy, keď narazia na odpor verejnosti.

Lenže tu nie je nijaký priestor pre alternatívne fakty. Zoznam hlasujúcich je jasný, menovitý a každý môže vidieť, kto ako hlasoval alebo nehlasoval.

Pre mňa téma hazardu v nijakom prípade nekončí. Zvolám petičný výbor a dohodneme sa na ďalšom postupe.

 

Autor: (Ivo NESROVNAL, primátor Bratislavy, zdroj: bratislava.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
17.02.2017
V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie
Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.
viac
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
31.03.2017
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zákaz hazardu v Bratislave
Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, ktoré na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bolo prijaté. Z 30 prítomných poslancov hlasovalo 27 za, dvaja nehlasovali a jeden sa zdržal. Znamená to, že hazard z Bratislavy postupne zmizne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %