Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
04.02.2018 08:26

Záujem mladých párov o sobáše v posledných rokoch rastie


Ilustračná snímka.


Záujem mladých párov o sobáše v posledných rokoch rastiePočas uplynulého roka uzatvorilo v Nitre manželstvo 494 dvojíc. Z celkového počtu sobášov bolo 291 cirkevných a 203 civilných. Najobľúbenejším mesiacom bol september, počas ktorého vstúpilo do manželstva 100 párov.


„Za ním nasledoval jún so 61 uzatvorenými sobášmi, v júli vstúpilo do manželského zväzku 58 párov,“ informovala Ľudmila Synaková z nitrianskeho mestského úradu. Podľa jej slov evidujú matrikárky v Nitre za posledných päť rokov rastúci záujem mladých párov o potvrdenie svojho partnerského zväzku sobášom.      

 S cudzincami bolo počas minulého roka uzatvorených 22 sobášov. Snúbenci pochádzali z Poľska, Talianska, Veľkej Británie, Turecka, Ukrajiny, Rakúska, Macedónska, Egypta, Portugalska, Argentíny a zo Srbskej republiky. Mimo obradnej siene sa zosobášilo 39 párov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
29.07.2016
Mesto Nitra žiada o dotáciu na likvidáciu čiernych skládok v mestských častiach
Mesto Nitra podalo v polovici júla tohto roka žiadosť na Environmentálny fond o poskytnutie dotácie na likvidáciu čiernych skládok. Ak bude mesto úspešné, môže v rámci projektu Sanácia nelegálnych skládok odpadu v meste Nitra získať z Recyklačného fondu subvenciu vo výške 58 132 eur.
viac
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
15.03.2024
Záujem o služby turistických sprievodcov v Nitre vlani stúpol o 20 percent
Záujem o profesionálne služby turistických sprievodcov v Nitre sa vlani zvýšil o 20 percent. Ako informovalo turistické informačné centrum (TIC), celkovo malo v roku 2023 o prehliadku mesta so sprievodcom záujem 2580 ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %