Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.05.2020 04:15

Žiadosti o štipendiá NŠP SR je možné podať do 18. mája


Národný štipendijný program.


Možnosť podať žiadosť o štipendiá Národného štipendijného programu (NŠP) SR na študijné, výskumné alebo umelecké pobyty v akejkoľvek krajine sveta počas akademického roka 2020/2021 predĺžili do 18. mája. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).


S cieľom zmiernenia negatívnych dosahov opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 sa tiež upravili a zjednodušili podmienky predkladania žiadostí. Štipendiá NŠP sú určené pre študentov a doktorandov slovenských vysokých škôl a postdoktorandov pôsobiacich na slovenských vysokých školách a výskumných organizáciách s trvalým pobytom na Slovensku na pokrytie životných nákladov na pobyt. Podrobné informácie o programe, ako aj zmenách v rámci aktuálnej uzávierky, môžu uchádzači získať na webovej stránke programu www.stipendia.sk.

Študenti, doktorandi a postdoktorandi, ktorí majú trvalý pobyt v SR, sa môžu uchádzať v súvislosti s plánovaným študijným, výskumným či umeleckým pobytom v zahraničí aj o cestovný grant, teda o paušálny príspevok na financovanie cestovného.

Vznik NŠP schválila vláda SR v roku 2005. Program je financovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, administratívne ho zabezpečuje SAIA. Doteraz bolo v rámci programu schválených 1691 štipendistov zo Slovenska na študijné a výskumné pobyty v rôznych krajinách sveta, z nich 1246 získalo aj cestovný grant, a vďaka tomuto programu mohlo realizovať svoje študijné pobyty a výskum na Slovensku aj 2142 štipendistov zo zahraničia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
13.03.2020
Nadácia mesta Bratislavy predlžuje uzávierku výzvy v programe Kultúra
Nadácia mesta Bratislavy v súvislosti s opatreniami týkajúcimi sa rizika nového koronavírusu a ochorenia COVID-19 predlžuje termín uzávierky výzvy v grantovom programe Kultúra. Žiadatelia môžu predkladať projekty až do konca apríla.
viac
25.06.2020
Výzva rezortu kultúry na kultúru znevýhodnených skupín
Ministerstvo kultúry SR zverejnilo Výzvu na podporu projektov z programu Kultúra znevýhodnených skupín na rok 2020 v rámci dotačného systému ministerstva na rok 2020.
viac
07.08.2020
Cezhraničie: aktuality v programe Interreg V-A PL-SK
Región Beskydy predlžuje termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty do 31. augusta 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %