Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.11.2016 04:03

ZMOS podpísalo Memorandum so spoločnosťou Dr. Josef RAABE Slovensko, s.r.o


Predseda ZMOS Michal Sýkora pri podpise Memoranda so Zástupkyňou vydavateľstva Dr. Josef RAABE Slovensko, s.r.o. Miroslavou Schrimpelovou.


Spoločným menovateľom spolupráce bude podpora, zvyšovania povedomia a informovanosť zriaďovateľov škôl a školských zariadení z oblasti školstva.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora na margo začínajúcej spolupráce uviedol: „Každá spolupráca je tak prínosná, aký je záujem zúčastnených strán. Ten náš, ale aj ochota zástupcov vydavateľstva napovedajú, že nás čaká veľa spoločných aktivít s úžitkom pre obidve strany.“

ZMOS aj RAABE sa podpisom Memoranda dohodli na spolupráci pri konkrétnych aktivitách. Presnejšie, spolupráca sa týka napríklad uverejňovania odborných textov, prípadne časti materiálov z oblasti školstva od spolupracovníkov vydavateľstva Dr. Josef RAABE Slovensko, s.r.o. v Obecných novinách, a tiež spolupráce pri zriadení odbornej knižnice v priestoroch Kancelárie ZMOS. V zmysle tejto spolupráce budú stanoviská ZMOS ku školstvu publikované v newsletteri vydavateľstva RAABE „Zriaďovateľ“, na webovom portáli „Školský portál“ a v elektronických správach pre zriaďovateľov. Ďalšou z palety aktivít bude tiež umožnenie účasti zástupcu ZMOS na vzdelávacích aktivitách organizovaných vydavateľstvom RAABE.

Zástupkyňa vydavateľstva Dr. Josef RAABE Slovensko, s.r.o. Miroslava Schrimpelová po podpise Memoranda uviedla: „Myslím si, že v oblasti školstva máme spoločný záujem a to podporovať odborný rast zamestnancov a zvyšovať kvalitu riadenia. Preto si myslím, že dnešným dňom nastupuje nová etapa vzájomnej spolupráce, ktorú v konečnom dôsledku ocenia tí, ktorým je adresovaná, teda zamestnanci škôl a školských zariadení ako aj pracovníci samospráv pôsobiaci v školstve.“

 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
M. Sýkora: Chorvátskej samospráve môžeme pomôcť so skúsenosťami pri vstupe do EÚ
Spolupráca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) so Združením obcí Chorvátska vytvára priestor na výmenu vzájomných skúseností a zvýšenie významu samospráv v oboch krajinách.
viac
18.09.2018
Kongres Lepšia správa 2018 pozýva zástupcov samospráv
Združenie pre lepšiu správu bytových domov organizuje prvý interaktívny kongres pre správcov bytových domov, mestské bytové podniky a zástupcov samospráv. Časť programu kongresu sme zamerali na samosprávu z dôvodu prieniku záujmov s oblasťou správy bytových domov.
viac
21.02.2019
ZMOS predstavuje úspešné riešenia samospráv, majú inšpirovať aj ďalších
Obec Nižná Polianka, ktorá prevádzkuje Dom smútku pre obyvateľov siedmich obcí, fitnescentrum, ktoré v obci Trenč nahradilo krčmu a mesto Vrbové, v ktorom za každé narodené dieťa vysadia nový strom.
viac
22.04.2020
Samosprávy doplácajú na chod základných škôl milióny eur
Riaditeľ sekcie rezortných činností Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Zdenko Krajčír v relácii Samospráva tu a teraz v televízii Tablet TV konštatoval, že najväčšie problémy spôsobujú časté zmeny v legislatíve a financovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %