Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.04.2019 06:30

Košice Región Turizmus ponúka od apríla 15 víkendových výletov po kraji


Jedeno z najkrajších a najzachovalejších kaštieľov, ktoré je možné u nás vidieť - sídlo grófskej rodiny Andrássyovcov kaštieľ Betliar. (tasr)


Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) aj tento rok pripravila pre verejnosť jednodňové víkendové výlety vlakom a autobusom. Séria 15 zájazdov po košickom regióne i za jeho hranicami sa začne v sobotu 27. apríla a skončí sa koncom septembra.


"Vychádzame zo skúsenosti z predošlých dvoch rokov, keď sme najprv predstavili výlety vlakom za svetovým dedičstvom UNESCO a vlani pribudli aj autobusové výlety. Ide o jednodňové organizované zájazdy s pripraveným programom, takže cestujúci si kupuje kompletný zážitok, vrátane cestovného, prípadných vstupov i služieb sprievodcov," uviedol pre TASR Viktor Wurm z Košice Región Turizmus.       

Sobotňajšie výlety sa začínajú v Košiciach, v prípade vlakov v niektorých prípadoch štartujú už z Humenného. Prvý aprílový zájazd má tému "Po stopách Andrássyovcov" a výletníkov zavedie do kaštieľa Betliar, mauzólea v Krásnohorskom Podhradí či obrazárne. Ďalšie výlety zahŕňajú napríklad Spišský hrad, Spišský Jeruzalem, gemerské jaskyne, Jasov, Rožňavu, drevený kostolík v Ruskej Bystrej, prírodnú rezerváciu Dreveník, ale aj Levoču či Rákociho hrad v maďarskom Sárospataku. V súvislosti s hokejovými majstrovstvami sveta v Košiciach bude výlet 18. mája vlakom s parným rušňom smerovať k Dobšinskej ľadovej jaskyni a jej okoliu.       

Podrobné informácie s predajom lístkov nájdu záujemcovia na webstránke vylety.kosiceregion.com alebo osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
10.05.2023
Košice Región Turizmus vyhlásil výzvu, týkajúcu sa zdieľaných kajakov na Hornáde
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na dodanie eko-turistického riešenia pre automatizovaný cezhraničný verejný systém zdieľania kanoe/kajakov na rieke Hornád a poskytnutie licencie na mobilnú aplikáciu.
viac
11.05.2023
Cyklistov v kraji opäť prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky v Košickom kraji budú mať opäť možnosť dostať sa autobusom do turistických lokalít v regiónoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %