Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.04.2024 10:00

Časť rodného domu Jozefa Tisa v Bytči zostáva v rukách mesta, rozhodli poslanci


Rodný dom Jozefa Tisa v Bytči. Snímka zdroj: zilinak


Časť rodného domu prezidenta vojnovej Slovenskej republiky Jozefa Tisa v Bytči zostáva naďalej vo vlastníctve mesta. Rozhodli o tom bytčianski mestskí poslanci, ktorí na utorňajšom (23. 4.) rokovaní nevyhoveli žiadosti Občianskeho združenia Slovenský dejepisný spolok na odpredaj.


Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Bytče Adriana Brziaková.

Témou sa v Bytči nezaoberali prvýkrát. Spolok už vlastní polovicu Tisovho domu, druhú časť chceli od mesta odkúpiť aj v roku 2022. Na mestských poslancov vtedy apelovala listom bývalá ministerka kultúry Natália Milanová, ktorá upozornila, že v pozadí spolku sú ľudia napojení na extrémistické strany. Na neodsúhlasenie predaja pred dvomi rokmi vyzval aj Slovenský zväz protifašistických bojovníkov. Združenie napokon svoju žiadosť stiahlo a poslanci schválili vyradenie bodu z rokovania.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
27.10.2021
Mesto chce kúpiť dom kultúry, rekonštrukcia si vyžiada milióny eur
Považskobystrická radnica chce od Odborového zväzu KOVO kúpiť budovu chátrajúceho domu kultúry aj s priľahlými pozemkami.
viac
21.02.2022
SZPB vyzýva MsZ v Bytči, aby neodsúhlasilo predaj rodného domu J. Tisa
Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB) vyzýva Mestské zastupiteľstvo v Bytči, aby vo štvrtok (24. 2.) neodsúhlasilo predaj časti rodného domu Jozefa Tisa Slovenskému dejepisnému spolku.
viac
23.04.2022
Počas Dní mesta Hnúšťa bude slávnostne otvorená expozícia histórie priemyslu
Dejiny mesta Hnúšťa spojené predovšetkým so železiarskym a chemickým priemyslom bude približovať nová Stála expozícia histórie priemyslu v Hnúšti, ktorú samospráva slávnostne otvorí 3. júna 2022 počas Dní mesta Hnúšťa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %