Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.10.2023 12:05

Akadémia Mateja Tótha sa rozšírila do materských a základných škôl v Topoľčanoch


Ilustračná snímka


Pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany bude počas celého školského roka 2023/24 k dispozícii Športová akadémia Mateja Tótha.


Akadémia je program, ktorý učí deti systematicky a správne športovať, mať z pohybu radosť, ktorá pretrvá do dospelosti. Deti sa pripravujú na športové výkony, učia sa správne vykonávať pohyb hravou a zábavnou formou.

Tréningy v akadémii prebiehajú počas celého školského roka. V septembri absolvovali vybraní zamestnanci materských a základných škôl odborné školenie. V materských školách prebiehajú tréningy raz týždenne po 45 minút a v základných školách dvakrát týždenne po 60 minút. Výnimočnosť tejto pohybovej prípravy spočíva v zapojení vývojovej kineziológie. Prostredníctvom nej sa v tréningu uplatňujú cvičenia, ktoré pomáhajú deťom kompenzovať nesprávne pohybové vzory súvisiace so sedením v škole alebo pri počítači. Okrem toho zahŕňa program aj psychologickú prípravu, pozostávajúcu s relaxácie, koncentrácie a vizualizácie.

Športová akadémia Mateja Tótha prebiehala aj v predchádzajúcom školskom roku v ZŠ s MŠ Gogoľova a v materských školách Gagarinova a Ľ. Fullu, kde si získala u pedagógov, detí i rodičov vynikajúce ohlasy. „Tešíme sa, že sme tento rok mohli priniesť kvalifikovanú a systematickú športovú prípravu aj ďalším školám a škôlkam,“ hovorí primátorka mesta, JUDr. Alexandra Gieciová.

Zapojením sa do projektu zároveň získala každá škola výhody v podobe pitného režimu, športovej sady pomôcok a ďalšie benefity.

 

 

Autor: (Mesto Topoľčany, Lenka Savarová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %