Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.06.2019 11:30

Babičkina letná škola


Ilustračný výrez plagátu


Turisticko-informačné centrum HOREHRONIE v obci Bystrá sa opäť premení na kreatívne miesto nielen pre domácich ale aj turistov, ktorí prídu počas letných prázdnin do regiónu.


Každú stredu počas letných prázdnin sa priestory turisticko-informačného centra HOREHRONIE zmenia na kreatívne dielne, počas ktorých si domáci, či návštevníci budú môcť opäť vyrobiť jedinečný suvenír, či sa dozvedieť veľa zaujímavých informácií o liečivých bylinkách, včelách a výrobkoch z medu, peľu alebo propolisu. Pre záujemcov o históriu a tradície budú pripravené zaujímavé prednášky a workshopy o tradíciách a folklóre regiónu Horehronie, a ovčiarske popoludnie počas ktorého si záujemcovia budú môcť vyskúšať výrobu ovčiarskych paličiek a vypočuť si hru na ovčiarske píšťaly a fujaru.

„Nápad využiť priestory infocentra na kreatívne dielne vznikol už počas zimy. Počas troch mesiacov mali návštevníci možnosť priučiť sa a vyskúšať si rôzne zaujímavé remeslá a vyrobiť si vlastnoručný darček či suvenír. Priestory infocentra sú veľmi netradičné a preto sme sa rozhodli aj počas letných prázdnin využiť toto miesto a naplánovali sme pre záujemcov bohatý program počas celých prázdnin“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.   

„Kreatívne dielne, prednášky či workshopy budú prebiehať každú stredu v poobedných hodinách v priestoroch turisticko-informačného centra v prípade priaznivého počasia sa bude využívať aj vonkajšia záhrada za informačným centrom a tak si návštevníci budú môcť užiť kreatívne dielne aj na čerstvom vzduchu. Dielne, prednášky a workshopy budú vždy pod vedením odborníka na danú tému priamo z regiónu Horehronie“ dodala Bc. Zuzana Tesáková, koordinátorka rozvoja pre destináciu Horehronie.

Celý harmonogram „Babičkinej letnej školy“ nájdete na stránke www.horehronie.sk v sekcii podujatia. Nakoľko je počet miest na jednotlivých kreatívnych dielňach obmedzený je potrebná rezervácia e-mailom na tic@horehronie.sk prípadne telefonicky na čísle +421 903 513 535.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2020
Letná škola Teach for Slovakia je súčasťou prípravy nových účastníkov programu
Letná škola Teach for Slovakia, ktorá trvá do 31. júla, je súčasťou šesťtýždňovej prípravy nových účastníkov programu s rovnakým názvom. Podujatia sa tento rok zúčastňuje viac ako sto detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried.
viac
25.10.2022
Talent Centrum pomôže žiakom pri výbere strednej školy
Nové Talent Centrum pre končiacich žiakov základných škôl (ZŠ) Trnavského kraja na pomoc pri výbere strednej školy začne v Trnave fungovať od novembra v priestoroch Strednej odbornej školy (SOŠ) elektrotechnickej na Sibírskej 1.
viac
04.08.2023
Práce na budúcom múzeu s informačným centrom pokračujú
Práce na budúcom Múzeu Slovenského Krasu - Zádielska Tiesňava pokračujú podľa plánu. Hotové by mali byť v najbližších týždňoch. Povedal to starosta obce Attila Nehoda.
viac
12.10.2023
Brusno: V turistickom centre budú prezentovať aj tradície a prácu remeselníkov
Návštevníci regiónu dolné Horehronie už môžu využívať služby nového turisticko-informačného centra, ktoré v týchto dňoch otvorili v Brusne. Nachádza sa v historickej budove, ktorá dnes nesie názov Dom umenia a tradičných remesiel.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %