Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
31.10.2022 10:35

Banícke múzeum predstaví dejiny skla od neolitu až po súčasnosť


Ilustračná snímka.


Dejiny skla od neolitu až po súčasnosť predstaví Banícke múzeum v Rožňave prostredníctvom podujatia s názvom Rok skla. Vzdelávacou aktivitou chce múzeum cieliť najmä na žiakov materských a základných škôl či rodiny s deťmi. Informovala o tom manažérka kultúry múzea Mária Venenyová.


"Vzdelávaciu aktivitu obohatí geologická ukážka Mohsovej stupnice tvrdosti minerálov, poukazujúca na desať stupňov tvrdosti od prvého mastenca až po najtvrdší diamant. Pre návštevníkov podujatia je pripravená aj environmentálna výchova zameraná na triedenie odpadu či recykláciu skla," priblížila Venenyová s tým, že spestrením vzdelávania bude tiež možnosť vyrobiť si vlastnú vitráž.

Podujatie zamerané na dejiny skla organizuje Banícke múzeum v nadväznosti na rezolúciu Organizácie Spojených národov (OSN), v rámci ktorej Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo rok 2022 za Medzinárodný rok skla. Záujem o účasť je potrebné vopred nahlásiť, počet účastníkov podujatia je limitovaný. Vzdelávacie aktivity plánuje múzeum organizovať do 20. decembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
01.07.2018
Banícke múzeum v Rožňave pripravuje denný múzejný tábor
Banícke múzeum v Rožňave, zariadenie Košického samosprávneho kraja, ponúka deťom počas letných prázdnin možnosť hravou a zážitkovou formou naučiť sa niečo nové, zabaviť sa a popritom spoznať nových kamarátov. Pripravilo pre ne denný múzejný tábor pod názvom Prázdninoví bádatelia.
viac
26.09.2018
Voda v dejinných súvislostiach
Odborné sympózium, ktoré pripravilo komárňanské pracovisko Štátneho archívu v Nitre na stredu a vo štvrtok /26. – 27. 9. 2018 v spolupráci s Podunajským múzeom v Komárne.
viac
09.11.2023
Múzeum a knižnica zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu prírody
Banícke múzeum a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave koncom októbra prezentáciou finálnych výstupov zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu životného prostredia s názvom Príroda je život.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %