Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.11.2023 08:55

Bojnice: Financie z charitatívnej dražby pomôžu nemocnici i ZUŠ


Ilustračný výrez plagátu


Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach spolu s partnermi pripravuje druhý ročník charitatívnej dražby umeleckých diel Vianočná iskra.


Na aukcii 12. decembra v Kultúrnom centre (KC) v Bojniciach si budú môcť záujemcovia vydražiť obrazy umelcov i detí z bojnickej základnej umeleckej školy (ZUŠ) a pomôcť tak nemocnici i škole. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti.         

Obrazy do aukcie darovali umelci z hornej Nitry, Bratislavy, učitelia a deti zo ZUŠ v Bojniciach, zamestnanci bojnickej nemocnice. "Výťažok z aukcie sa použije v prospech bojnickej nemocnice, a to na výstavbu spevnenej plochy pod altánok a pingpongový stôl pre pacientov psychiatrického oddelenia, ako i na nákup polohovateľných kresiel pre kardiologických pacientov na internom oddelení," priblížila nemocnica.         

Polovica výťažku z diel učiteľov a detí ZUŠ škola podľa nej použije na podporu ZUŠ formou nákupu farieb, plátna, rámov a iných výtvarných materiálov.         Aukcia sa uskutoční 12. decembra o 18.00 h vo vestibule KC v Bojniciach. Diela si bude môcť verejnosť pozrieť i na predaukčnej výstave, ktorá potrvá od 4. do 12. decembra.         

Na prvom ročníku Vianočnej iskry vlani v decembri si záujemcovia mohli vydražiť 110 umeleckých diel, medzi ktorými boli obrazy, grafiky, fotografie, plastiky či poštová známka. Organizátori vyzbierali viac ako 8400 eur. Výťažok z aukcie použila nemocnica na nákup vybavenia na detské a interné oddelenie, ZUŠ na nákup pomôcok.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2021
Ministerstvo dopravy spracovalo cez schému pomoci 11 miliónov eur
Do 12. januára prijalo Ministerstvo dopravy cez portál Slovensko.sk približne 3500 žiadostí o kompenzáciu výpadku príjmov v cestovnom ruchu pre pandémiu koronavírusu. Zo 100 miliónového balíka k rovnakému dátumu spracovali a postupne na účty oprávneným prijímateľom posielajú 11 391 503,66 eur.
viac
17.02.2021
Ministerstvá školstva a práce podporia základné umelecké školy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR spoločne vyčlenili 20 miliónov eur na udržateľnosť zamestnanosti pedagogických a nepedagogických zamestnancov v základných umeleckých školách.
viac
04.11.2021
Mesto Prievidza získalo podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby
Mesto Prievidza získalo ďalšiu podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby. Z nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške takmer 490 000 eur zabezpečí pomoc nasledujúce mesiace 50 klientom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
18.02.2022
TSK chce financovať obnovu NsP Prievidza z Fondu na spravodlivú transformáciu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rokuje so zástupcami Európskej komisie (EK) o možnosti financovania modernizácie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach z Fondu na spravodlivú transformáciu. S projektmi z oblasti zdravotníctva totiž EK exaktne nepočíta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %