Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
14.11.2023 05:05

Bojnický zámok bude otvorený i v Deň boja za slobodu a demokraciu


Bojnický zámok - snímka: archív red,


Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice bude pre verejnosť otvorené i v piatok 17. novembra. Prehliadky zámku a jaskyne budú môcť návštevníci počas Dňa boja za slobodu a demokraciu absolvovať od 10.00 h do 15.00 h.


TASR o tom v utorok informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková. "Súčasťou prehliadky zámku a jaskyne je okrem iného Grófsky byt s reprezentatívnou Zlatou sálou, Huňadyho sála s unikátnym barokovým lustrom, jednotlivé poschodia Stredného hradu so zachovalými neogotickými interiérmi i unikátna prírodná travertínová jaskyňa," priblížila Gordíková.         

Návštevníci si popri prehliadke zámku môžu podľa nej prezrieť aj výstavu Ešte nenamaľované obrazy slávnych.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Bojnický zámok vlani navštívilo takmer 200 000 ľudí
Klasické prehliadky, tematické, ale i výstavy boli súčasťou vlaňajšej ponuky Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice. Minulý rok ho navštívilo dovedna 196 174 ľudí. Informovala o tom jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.
viac
17.08.2023
Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku ponúknu večerné prehliadky i prednášku
Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku budú patriť večerným prehliadkam nádvorí, komediálnemu predstaveniu i prednáške. Vo vybraných termínoch budú môcť návštevníci spoznať príbeh o katovi, históriu zámku i dianie v Uhorsku.
viac
16.11.2023
ZMOS si pripomenul blížiaci sa sviatok 17. novembra
Blížiaci sa sviatok 17. novembra, ktorým je Deň boja za slobodu a demokraciu, si pripomenulo aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) zastúpené predsedom ZMOS Jozefom Božikom a ústrednou riaditeľkou Kancelárie ZMOS Zuzanou Špačekovou.
viac
09.05.2024
V mestách a obciach si pripomíname hodnotu slobody a demokracie
Mestá a obce si pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom uctievajú v týchto dňoch pamiatku padlých hrdinov, ktorí bojovali za ideály spravodlivosti a ľudských práv v 2. svetovej vojne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %