Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.09.2017 10:39

Čadičové kocky sa stanú minulosťou


Obrúsená a napenetrákovaná časť chodníka.


Mesto Žilina naďalej pokračuje v rekonštrukcii peších komunikácií so zvýšenou intenzitou chodcov.


Aktuálne prebiehajú práce na neslávnych čadičových kockách na Ulici Antona Bernoláka a následne budú pokračovať na Nešporovej ulici a v okolí Mestskej krytej plavárne Žilina. Dlažba bola v zlom technickom stave, vplyvom poveternostných podmienok začala praskať a v daždivom počasí bola klzká a hrozilo riziko úrazu.

Na Ulici Antona Bernoláka bol odstránený starý povrch a zbrúsená vrstva bola natretá penetrákovým náterom. Prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška spolu s vedúcim odboru dopravy Petrom Rolkom vykonali obhliadku prebiehajúcich prác s konštatovaním, že všetko pokračuje podľa stanoveného harmonogramu.

Čadičové kocky sa po rokoch dočkali rekonštrukcie. Ulica Antona Bernoláka, Nešporova ulica a okolie Mestskej krytej plavárne dostane nový a bezpečný šat. Práce sa týkajú plochy približne 2100 m², kde kocky nahradí asfaltový povrch.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2021
Mesto Revúca čaká počas leta rozsiahla rekonštrukcia ciest
Mesto Revúca plánuje počas letných mesiacov rozsiahlu rekonštrukciu cestnej infraštruktúry, v rámci ktorej dôjde aj k výstavbe nových chodníkov pre peších. Informovala o tom vedúca kancelárie primátora mesta Patricia Šefranová.
viac
18.02.2022
Levoča si na obnovu ciest a chodníkov vezme úver vo výške 1,18 milióna eur
Špitálsku ulicu v Levoči mesto zrekonštruuje z úverových zdrojov, poslanci na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva odsúhlasili aj obnovu ďalších úsekov.
viac
29.07.2022
Žilina obnovuje cesty aj chodníky, práce potrvajú do konca októbra
Do konca októbra potrvá oprava viacerých dopravných úsekov miestnych komunikácií, chodníkov a asfaltových športových ihrísk v meste Žilina. Samospráva postupne opraví približne 35 000 štvorcových metrov plôch.
viac
14.11.2022
Trenčianska radnica zrekonštruovala chodníky za viac ako 187 000 eur
Trenčianska radnica zrekonštruovala z vlastného rozpočtu chodníky na uliciach Halalovka, Východná a Cintorínska. Nový asfaltový povrch má aj priľahlý jazdný pruh cesty k opravenému chodníku na Cintorínskej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %