Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
31.01.2022 11:30

Celoročná výstava pripomenie 90. výročie mikulášskeho hokeja


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu prostredníctvom Múzea Janka Kráľa. Predstaví najvýznamnejšie medzníky, úspechy a osobnosti spojené s históriou hokeja v srdci Liptova.


Príležitostná výstava nebude podľa primátora Jána Blcháča jediným zložením pocty dlhoročnej histórii hokeja v Liptovskom Mikuláši. "Organizujeme aj stretnutie zaslúžilých odchovancov mikulášskeho hokeja, ktorí nám predvedú svoje umenie na korčuliach v priateľskom zápase. Privítame u nás zväzových činovníkov a nezabudneme ani na ocenenie výrazných osobností, ktoré prispeli k rozvoju hokeja v našom meste."

Doplnil, že miesto na plánovanej výstave si nájde aj pripomienka legendárneho strelca, autora najväčšieho počtu gólov v 1. Slovenskej národnej hokejovej lige (SNHL) Vincenta Školiaka. "Žiaľ, tohtoročného hokejového jubilea sa už nedožil. Navždy nás opustil v posledný deň roka 2021," priblížil Blcháč.

Múzeum Janka Kráľa sa v súvislosti s organizovaním výstavy obracia na verejnosť so špecifickou žiadosťou. "Prosíme širokú rodinu priaznivcov liptovskomikulášskeho hokeja o zapožičanie zaujímavých predmetov, ktoré doplnia výber z unikátnej rozsiahlej zbierky Mariána Székelyho. Spolu s autorom pripravujeme vydanie obsažnej jubilejnej publikácie," spresnil riaditeľ múzea Jaroslav Hric.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
30.09.2018
Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši otvorilo Jánošíkovu záhradu
Priestor za budovou mestského Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši je opäť o niečo atraktívnejší pre verejnosť, v uplynulých dňoch tam otvorili Jánošíkovu záhradu. Tá je plná atrakcií pre rodiny s deťmi, materské školy a všetkých, ktorí sa radi zabávajú.
viac
13.05.2019
Geniálny Lipták Aurel Stodola - 160. výročie narodenia
Na sobotu 11. mája 2019 pripadlo 160. výročie narodenia svetoznámeho fyzika, technika a humanistu Aurela Stodolu. Väčšine Slovákov nie je známy, ale všetci technici ho považujú za ikonu vedecko-technickej revolúcie, bol dokonca učiteľom a priateľom legendárneho Alberta Eisteina.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %