Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
30.09.2018 11:25

Chodník korunami stromov navštívilo počas prvého roku vyše 350.000 ľudí


Ilustračná snímka, zdroj: chodnikkorunamistromov.sk


Chodník korunami stromov v Bachledovej doline otvorili pred rokom a za ten čas sa stal jednou z najväčších atrakcií v regióne.


 „Záujem návštevníkov o túto prírodnú atrakciu všetkých milo prekvapil. Prechádzka v korunách s nádhernými výhľadmi na okolitú krajinu si získala srdcia mnohých turistov. Za prvý rok prevádzky si Tatry z korún stromov prišlo pozrieť vyše 350.000 návštevníkov zo Slovenska i zahraničia,“ uviedla marketingová manažérka strediska v Bachledovej doline Martina Múdra.       

Chodník si podľa nej obľúbili rodiny s deťmi, ale aj seniori, či skupiny mladých ľudí. Stal sa tiež akousi učebňou priamo v prírode pre školy i škôlky. Atrakcia je otvorená počas celého roka a meniacou sa prírodnou scenériou ponúka vždy iné pohľady. Najviac návštevníkov tu však zavíta počas letných prázdnin.       

Od jari tohto roku je prechádzka v korunách prístupná len pešou túrou, keďže v stredisku momentálne stavajú novú kabínkovú lanovku. Potreba výmeny starej dráhy, ktorá slúžila viac ako 30 rokov, vzišla práve zo zvýšeného záujmu o stredisko zo strany peších turistov. „Práve otvorením novej kabínky, ktoré je plánované na zimu tohto roku, sa z Chodníka korunami stromov stane jedna z mála plne bezbariérových atrakcií v prírode. Chodník bude zároveň dostupný aj pre rodiny s deťmi a kočíkmi, vozíčkarom bude prispôsobená aj nová panoramatická reštaurácia,“ upozornila Múdra.       

Prvý chodník korunami stromov vznikol v roku 2009 v Bavorskom lese. O krátky čas sa stal veľmi populárnou turistickou atrakciou. Záujem oň bol veľký, investor sa preto rozhodol budovať na tých najzaujímavejších miestach Európy ďalšie chodníky. „Všetky stoja na štyroch základných princípoch, a to umožniť pobyt v lese aj ľuďom, ktorí by sa doň inak nedostali, keďže všetky chodníky sú bezbariérové. Zároveň majú poskytnúť iný pohľad na les z vtáčej perspektívy, prebudiť v ľuďoch lásku k prírode, vzdelávať ich o živote v lese a jeho ochrane a ponúknuť prírodnú zábavu pre všetky vekové kategórie,“ ozrejmila Múdra a dodala, že Chodník korunami stromov v Bachledovej doline je v poradí 7. projektom spoločnosti Erlebnis Akademie AG. Štyri podobné chodníky existujú doteraz v Nemecku, dva v Čechách a jeden v Rakúsku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Lyžiarske svahy v Bachledovej doline otvoria už v piatok
V Bachledovej doline v Ždiari v okrese Poprad sa v posledných dňoch nachádza okolo 40 centimetrov prírodného snehu. Mínusové teploty vytvárajú ideálne podmienky aj pre technické zasnežovanie vo všetkých troch dolinách.
viac
27.09.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline sprístupnia v piatok
Návštevníci Bachledovej doliny neďaleko obce Ždiar v okrese Poprad sa v piatok (29. 9.) budú môcť vybrať na prechádzku do korún stromov. Stavba chodníka, ktorej maximálna výška dosahuje 24 metrov, sa blíži do finále. V Bachledovej doline však ešte stále prebiehajú montážne práce a úpravy okolia.
viac
13.12.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline je prístupný aj v zime
Jedna z najväčších atrakcií posledných mesiacov na Spiši, Chodník korunami stromov v Bachledovej doline, je v prevádzke aj počas zimy. Turisti sa hore dostanú len peši, keďže trojsedačková lanovka vedúca až ku chodníku bude v prevádzke výhradne pre lyžiarov.
viac
23.04.2021
Chodník korunami stromov čaká na prvých návštevníkov už túto sobotu
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline bude od soboty (24. 4.) opäť otvorený. Informovala o tom marketingová pracovníčka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová s tým, že pre návštevníkov bude sprístupnený denne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %