Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
27.09.2017 12:46

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline sprístupnia v piatok


Snímka zdroj: (fb).


Návštevníci Bachledovej doliny neďaleko obce Ždiar v okrese Poprad sa v piatok (29. 9.) budú môcť vybrať na prechádzku do korún stromov. Stavba chodníka, ktorej maximálna výška dosahuje 24 metrov, sa blíži do finále. V Bachledovej doline však ešte stále prebiehajú montážne práce a úpravy okolia.


"Na stavbu chodníka sa spotrebovalo viac ako 1000 metrov kubických dreva použitého bez povrchovej úpravy. Ide o drevo zo smrekovca opadavého a duglasky tisolistej. Doskami by bolo možné vyložiť cestu zo Ždiaru až do Kežmarku, keďže ich celková dĺžka je 22 kilometrov," uviedla marketingová špecialistka strediska Bachledka Ski&Sun Martina Múdra. Drevostavba má dĺžku viac ako 600 metrov a šírku 180 centimetrov. Po bokoch chodníka je umiestnené zábradlie s kovovou sieťou do výške 120 centimetrov. Podľa Múdrej je nová atrakcia bezbariérová a dosahuje stúpanie od dvoch do šesť percent.       

Na trase sa nachádza niekoľko adrenalínových a edukačných zastávok, ktoré turistov informujú o miestnej prírode, lese a živote v ňom. "Chodník je zakončený špirálovitou, 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou. Nielen z veže, ale aj z celého chodníka môžu návštevníci vidieť Belianske Tatry, Pieniny a Zamagurie," priblížila Múdra.       

Začiatkom októbra pribudne na veži i 67 metrov dlhý suchý tobogan, ktorý ponúkne alternatívu, ako si skrátiť cestu z veže smerom nadol. K chodníku sa bude možné dostať lanovkou z Bachledovej doliny alebo pešou túrou z Bachledovej, Jezerska či Malej Frankovej.       

Prvý chodník korunami stromov v Európe vznikol v roku 2009 v Bavorskom lese v Nemecku. Táto atrakcia je siedmym projektom spoločnosti Erlebnis Akademie AG. Štyri podobné chodníky existujú doteraz v Nemecku a dva v Českej republike.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Lyžiarske svahy v Bachledovej doline otvoria už v piatok
V Bachledovej doline v Ždiari v okrese Poprad sa v posledných dňoch nachádza okolo 40 centimetrov prírodného snehu. Mínusové teploty vytvárajú ideálne podmienky aj pre technické zasnežovanie vo všetkých troch dolinách.
viac
13.12.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline je prístupný aj v zime
Jedna z najväčších atrakcií posledných mesiacov na Spiši, Chodník korunami stromov v Bachledovej doline, je v prevádzke aj počas zimy. Turisti sa hore dostanú len peši, keďže trojsedačková lanovka vedúca až ku chodníku bude v prevádzke výhradne pre lyžiarov.
viac
30.09.2018
Chodník korunami stromov navštívilo počas prvého roku vyše 350.000 ľudí
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline otvorili pred rokom a za ten čas sa stal jednou z najväčších atrakcií v regióne.
viac
23.04.2021
Chodník korunami stromov čaká na prvých návštevníkov už túto sobotu
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline bude od soboty (24. 4.) opäť otvorený. Informovala o tom marketingová pracovníčka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová s tým, že pre návštevníkov bude sprístupnený denne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %