Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
22.09.2023 09:10

Deti a športovci z Domaňoviec sa tešia z nového ihriska


Ilustračná snímka


Domaňovce majú nové multifunkčné ihrisko. Vybudovalo sa v areáli miestnej základnej a materskej školy, ktorá doteraz nemala vhodné priestory určené na pohybové aktivity detí. Slúži nielen ich žiakom, ale aj športovým klubom a širokej verejnosti.


Prešovský samosprávny kraj (PSK) projekt jeho výstavby podporil v rámci svojho grantového programu 50-tisícovou dotáciou.

Zámer vybudovať v obci nové športovisko sa vydaril. Domaňovce v okrese Levoča sa od septembra tešia z nového, moderného multifunkčného ihriska. Deti a mládež tak môžu tráviť voľný čas a športovať nielen na futbalovom ihrisku, ale najnovšie už aj na ihrisku v areáli základnej a materskej školy. K jeho výstavbe prispela tiež prešovská župa. Cez svoju Výzvu pre región na ňu poskytla 50-tisíc eur.

Novovybudované ihrisko má rozmery 33x18 metrov. Jeho súčasťou je osvetlenie a komplexné športové zázemie, ako sú siete, basketbalové koše či bránky. Nechýba tu ani športové vybavenie, presnejšie rakety, lopty, loptičky a ďalšie náčinie.

Žiaci školy, ale i mládež, športovci, aktívni seniori, fungujúce združenia či široká verejnosť môžu športovisko bezplatne využívať na rôzne druhy športov. A to od futbalu cez hokejbal a tenis, po basketbal či volejbal.

Projekt výstavby športovej infraštruktúry v Domaňovciach prispieva k zdravšiemu životu obyvateľov obce. Rozšíril aj športové možnosti  a vytvoril kvalitné podmienky pre aktívne využívanie voľného času na vidieku v oblasti športu.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Komárno buduje v časti Veľký Harčáš nové komunitné centrum
Mesto Komárno buduje nové komunitné centrum v mestskej časti Veľký Harčáš. Výstavba sa začala v máji, ukončená by mala byť do konca tohto roka.
viac
09.10.2017
Dopravné ihrisko malo u detí veľký úspech
Mesto Trebišov v spolupráci s Územným Spolkom Slovenského Červeného Kríža v Trebišove zorganizovalo, v rámci Európskeho týždňa mobility (ETM) a za účelom podpory rôznych opatrení udržateľnej mestskej mobility, Dopravné ihrisko na parkovisku pred Mestským úradom v Trebišove.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %