Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
02.09.2020 01:45

Digitálni koordinátori na školách


Ilustračná snímka.


Od septembra bude na desiatich školách prebiehať pilotná fáza programu koordinátorov digitálnych kompetencií, ktorého cieľom je zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky a pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie.


Program koordinátorov digitálnych kompetencií chce zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky, a tiež pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie. Program spúšťa platforma Digital Skills, ktorá funguje v rámci združenia Business Leaders Forum, Cieľom programu je zlepšiť a zatraktívniť spôsob výučby informatiky vytvorenie rolí digitálnych koordinátorov na školách.

Program nadväzuje na školenia učiteľov informatiky na základných školách, v rámci ktorých zamestnanci spomenutých firiem dobrovoľnícky prednášali o hravej výučbe programovania, ako aj zásadách digitálnej bezpečnosti a bezpečného správania sa v online svete. V roku 2019 vyškolili 1 066 učiteľov z viac ako 400 škôl v 75 okresoch Slovenska.

V rámci pilotného projektu vyškolí Digital Skills koordinátorov a koordinátorky z 10 škôl. Ich úlohou bude prinášať do školy nové vedomosti z oblasti informatiky a využívania digitálnych technológií vo výučbe, podporovať a inšpirovať kolegov. Mentormi im budú odborní konzultanti z IT firiem, ktorí ich na workshopoch či webinároch oboznámia so zaujímavými témami z praxe a poskytnú im podporu počas celého školského roka. Koordinátori sa stanú súčasťou komunity na zdieľanie skúseností a získavanie odporúčaní od kolegov.

V rámci pilotnej fázy plánuje platforma Digital Skills doladiť pripravený vzdelávací obsah a od septembra otestovať realizáciu programu na skupine 10 učiteľov. Program bude počas roka realizovať organizácia JA Slovensko s podporou SK-NIC. Po pilotnom ročníku sa program rozšíriť pričom za kľúčové považuje nadviazanie spolupráce s Ministerstvom školstva, vedy a výskumu SR.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
28.07.2020
Výzva rezortu školstva: podpora žiakov národnostných menšín
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo výzvu „Podpora regionálnej a multikultúrnej výchovy žiakov patriacich k národnostným menšinám 2020“ s termínom uzávierky k 7. septembru 2020.
viac
27.08.2020
MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi
Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %