Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.04.2023 02:25

Do obnovy mosta v Nižnom Hrušove kraj investuje takmer 285 000 eur


Snímka zdroj: (vranovske.sk).


Takmer 285 000 eur investuje Prešovský samosprávny kraj (PSK) do obnovy mosta v Nižnom Hrušove v okrese Vranov nad Topľou. Komplexnú obnovu si vynútil zlý stavebno-technický stav objektu, ktorý bol hodnotený v šiestom zo siedmich stupňov. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.


K odstráneniu zistených nedostatkov na objekte pristúpili krajskí cestári Správy a údržby ciest (SÚC) PSK. Približne desať metrov dlhý most z roku 1947 bude mať kompletne nový vzhľad. Jeho obnova v intraviláne obce zaistí podľa Jeleňovej skvalitnenie cestnej premávky a zvýšenie jej bezpečnosti i komfortu pre cestujúcich. Práce v objeme 284 824 eur sú plne financované prešovskou krajskou samosprávou a mali by byť ukončené už v júni 2023.

"Rekonštrukčný zásah sa konkrétne týka samotného mostného objektu a vodovodnej preložky. Na objekte sa zrealizuje asanácia nosnej konštrukcie a odbúranie mostného zvršku i opôr. Na podkladové vrstvy sa potom uložia prefabrikované segmenty a vyhotoví sa 'dobetonávka' koncových častí spolu so spádovým betónom. Následne sa pristúpi k zhotoveniu mostných krídel a ríms a napokon aj k realizácii prechodovej oblasti a vrstiev vozovky," priblížila Jeleňová.

V poslednom štádiu prác sa osadí mostné zábradlie a vykoná sa položenie obrusnej vrstvy asfaltu v dĺžke 380 metrov. Stavbári taktiež usmernia tok potoka pod mostom a vykonajú terénny úpravy.

Aktuálne je cestná premávka v spomínanom úseku usmerňovaná a na mieste je zhotovené dočasné dopravné značenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2021
Prešovský kraj preinvestoval vo Veľkom Šariši vyše jeden milión eur
Vo Veľkom Šariši už majú dokončenú rekonštrukciu jediného mosta pre motoristov, ktorý spája oba brehy Torysy. Hotové sú už aj práce smerom na Medzany i Kanaš i na svetelnej križovatke. Prešovský samosprávny kraj tu preinvestoval celkovo 1,13 miliónov eur.
viac
31.10.2022
PSK modernizuje dva mosty a šesť kilometrov ciest v okrese Sabinov
Prešovský samosprávny kraj (PSK) modernizuje ďalšie cesty a mosty aj v okrese Sabinov. Pri Sabinove sa zároveň rieši problém na úseku s nedostatočným odvodnením.
viac
30.11.2022
PSK buduje za Nižným Slavkovom nový most za viac ako milión eur
Nad potokom Kanišov za obcou Nižný Slavkov stavia Prešovský samosprávny kraj (PSK) prostredníctvom Správy a údržby ciest (SÚC) PSK nový most, ktorý nahradí pôvodný vyše 70-ročný.
viac
28.08.2023
V Raslaviciach prešiel opravou most aj časť vozovky za viac ako 214 600 eur
Poškodená lávka na moste v Raslaviciach v okrese Bardejov je zrekonštruovaná. Opravené sú tu aj dva cestné úseky, ktoré boli značne poznačené trhlinami a nerovnosťami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %