Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
17.02.2023 04:15

Do priestorov Moderného centra mládeže BBSK investoval 187 000 eur


Snímka zdroj: (FB / Centrum voľného času - JUNIOR).


Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.


Do ich rekonštrukcie a vybavenia investoval zriaďovateľ Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zhruba 187 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Nové priestory Moderného centra mládeže majú vyše 350 metrov štvorcových a sú v blízkosti podchodu medzi obchodnou akadémiou a gymnáziom na Tajovského ulici č. 25. Pre mladých ich po prvý raz otvoria 20. februára.

"K dispozícii majú priestory klubovne, kde sa v moderne vybavenom a bezpečnom prostredí môžu stretávať s kamarátmi a nadväzovať nové priateľstvá. Nájdu tu športové vyžitie, dostupné aj v nepriaznivom počasí, zábavu v podobe hier či kníh a veľká seminárna miestnosť im umožní navštevovať zaujímavé workshopy a prednášky," konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

"Nájdu tu kalčeto, biliard, play-station i športovú miestnosť, sami si vyberú aktivity. V spolupráci s knižnicou Mikuláša Kováča máme množstvo knižných titulov, ktoré si tam môžu čítať alebo vziať domov. Je to priestor, ktorý venujeme mladým a chceme, aby si ho sami dotvorili. Všetky ich návrhy a nápady sú vítané," doplnila Jarmila Lipková, riaditeľka CVČ Junior, ktoré je známe aj za hranicami Slovenska.

Ako Lunter zdôraznil, rozvoj mladých ľudí je jednou z najväčších krajských priorít. V každom okrese BBSK už dnes fungujú regionálne centrá kariéry, ktoré mapujú potreby trhu práce a prepájajú základné, stredné školy a zamestnávateľov. Okrem toho má kraj sedem funkčných centier práce s mládežou SPACE, kde nájdu mladí zázemie pre svoj rozvoj.

"Také centrum je aj v Banskej Bystrici a som rád, že nové priestory rozšíria ponuku pre nich priamo v krajskom meste. Projekt zapadá do našej krajskej koncepcie nakladania s nevyužívaným majetkom," dodal šéf BBSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
16.09.2023
Komunitné multifunkčné centrum otvorí svoje brány pre verejnosť
Komunitné multifunkčné centrum (KOMUCE) v Banskej Bystrici otvorí svoje brány pre verejnosť. Určené to je pre všetkých obyvateľov, ktorí majú záujem dozvedieť sa o činnosti a možnostiach jeho využitia. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta.
viac
09.10.2023
BBSK: Návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov
Do 2. novembra je možné zaslať neziskovej organizácii Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici návrhy na ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, organizácií alebo inšpiratívnych projektov zameraných na nezištnú pomoc v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %