Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.09.2023 01:10

Komunitné multifunkčné centrum otvorí svoje brány pre verejnosť


Snímka zdroj: (TASR)


Komunitné multifunkčné centrum (KOMUCE) v Banskej Bystrici otvorí svoje brány pre verejnosť. Určené to je pre všetkých obyvateľov, ktorí majú záujem dozvedieť sa o činnosti a možnostiach jeho využitia. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta.


Ako ďalej uviedol, v centre je v rámci ambulantných sociálnych služieb denný stacionár. V prevádzke je počas pracovných dní od 7.00 do 17.00 h. Podporu poskytuje osobám, ktoré žijú v rodinách s príslušníkmi, ktorí im nemôžu zabezpečiť celodennú starostlivosť, spoločnosť i aktivity.         

Adriana Tupá z banskobystrického mestského úradu priblížila, že v dennom centre sa napríklad stretávajú ľudia v dôchodkovom veku. Priestor je i pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, s nepriaznivým zdravotným stavom či pre starých rodičov s vnúčatami. Mesto bezplatne poskytuje tieto priestory najmä pre podporu zapájania občanov do verejného života. Členovia centier organizujú kultúrne, vzdelávacie a športové aktivity.         

Okrem odborných činností sú v centre možné aj voľnočasové aktivity. Záujemcovia môžu rozvíjať svoje pracovné zručnosti v umeleckej dielni s pecou na vypaľovanie výrobkov z hliny. Využívať môžu aj počítačovú učebňu a knižnicu. V centre sú vytvorené podmienky aj pre organizovanie rôznych kurzov a školení. "Priestory je možné prenajať si za určitých podmienok. Využiteľné sú napríklad na dobrovoľnícku činnosť a organizovanie vzdelávacích aktivít," povedala vedúca Odboru sociálnych vecí MsÚ v Banskej Bystrici Ivana Kružliaková.         

Deň otvorených dverí pre verejnosť má priblížiť, aké možnosti KOMUCE ponúka. Návštevníci môžu prísť v utorok 19. septembra v čase od 9.00 do 15.00 h. Uskutoční sa v priestoroch budovy centra na Robotníckej ulici 12 v Banskej Bystrici.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
04.07.2022
Na sídlisku Sásová slávnostne otvorili zrekonštruovaný vnútroblok
Na banskobystrickom sídlisku Sásová v sobotu podvečer slávnostne otvorili komplexne zrekonštruovaný vnútroblok medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská. Okrem kultúrno-športového programu sa obyvatelia sídliska dočkali aj slávnostného spustenia novej fontány.
viac
18.10.2022
V meste vybudovali nové centrum pre seniorov s kapacitou 40 lôžok
Nové zariadenie Senior centrum Tulská, ktoré v týchto dňoch otvorili v Banskej Bystrici pri príležitosti mesiaca úcty k starším, poskytuje klientom celodenné komplexné služby vrátane 24-hodinovej ošetrovateľskej a zdravotníckej starostlivosti.
viac
17.02.2023
Do priestorov Moderného centra mládeže BBSK investoval 187 000 eur
Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %