Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.08.2019 02:15

Do stredných škôl trnavská župa v tomto roku investuje 4,7 mil. eur


Ilustrační snímka (ttsk)


Trnavská župa vyčlenila v roku 2019 na modernizáciu a rekonštrukciu budov stredných škôl 4,7 mil. €. Finančné prostriedky smerujú na rekonštrukcie internátov, telocviční, modernizácie učební, opravy fasád, kotolní, sociálnych zariadení a pod.


Keďže sme si určili vzdelávanie ako našu prioritu, využívame letné mesiace na to, aby sme zlepšili podmienky na župných stredných školách. Na rok 2019 sme preto z rozpočtu župy vyčlenili najväčší balík financií práve na rekonštrukcie a modernizácie školských budov. Celkovo preinvestujeme vyše 4,7 mil. povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V roku 2019 trnavská župa realizuje celkovo až 41 modernizačných a rekonštrukčných projektov na župných školách po celom kraji. TTSK napríklad zrekonštruuje školský internát na Strednej zdravotníckej škole v Trnave, vybuduje výťah pre zdravotne postihnutých žiakov na gymnáziu v Dunajskej Strede a bezbariérový vstup v Senici, SPŠ elektrotechnická v Piešťanoch bude mať novú strechu za 600tis., SOŠ rozvoja vidieka v Dunajskej Strede dostane novú kotolňu za 474 tis., nové okná bude mať Obchodná akadémia v Hlohovci, SOŠ Rakovice. Župa tiež rekonštruuje kuchyne na Strednej zdravotníckej škole v Skalici v čiastke 218 000 € vrátane gastrotechnológie a rekonštruuje fasády budov, či zmodernizuje školské športoviská a kuchyne.

 

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Jozef Viskupič diskutoval so študentmi SŠ o hrozbách totalitných režimov
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, odštartovala projekt s názvom „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš“. Cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
11.12.2020
Župní poslanci napriek koronakríze schválili ambiciózny rozpočet
Hlavným bodom rokovania Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré sa uskutočnilo 9. decembra 2020, bol rozpočet župy na roky 2021-2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %