Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.07.2022 04:15

Európska spoločnosť pre výskum kvality odovzdávala ocenenia


Snímka z odovzdávania ocenení.


Na kvalite záleží a treba ju oceniť. Raz ročne to robí aj Európska spoločnosť pre výskum kvality (ESQR). Jedno ocenenie putuje aj na Slovensko.


Tento rok si cenu Quality Choice Prize 2022 za výnimočné úspechy v stratégiách riadenia a zavedené postupy orientované na kvalitu poskytovaných služieb v Barcelone prevzala Organizácia zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI - PAK.

Rôzne spoločnosti, organizácie alebo orgány verejnej správy sú každoročne v hľadáčiku Európskej spoločnosti pre výskum kvality so sídlom vo švajčiarskom Lausanne. Práve ona sa komplexne zaoberá ich iniciatívami a stratégiami v oblasti riadenia kvality. Pracovníci organizácie hodnotia úsilie zamestnávateľov a zamestnancov a ich následným ocenením poskytujú aj motiváciu k ďalšiemu napredovaniu. Medzinárodnú cenu si tento rok priniesla z Barcelony, kde sa odovzdávanie konalo, spoločnosť OZV ENVI - PAK.

Slovenskú kvalitu si všimli aj v zahraničí

Cenou Quality Choice Prize 2022 boli na podujatí odmenené organizácie, orgány verejnej správy a spoločnosti z Európy, Ázie, Ameriky, Afriky a Austrálie. „Kvalita pre nás jednoznačne znamená zhodu s požiadavkami našich zákazníkov a touto definíciou kvality sa prelínajú aj všetky naše interné procesy. Sme veľmi radi, že si prácu OZV ENVI - PAK všimli aj v zahraničí,“ uviedla k získaniu ocenenia generálna riaditeľka spoločnosti ENVI - PAK Hana Nováková.

Inšpirácia na medzinárodnej scéne

Európska spoločnosť okrem riešenia strategických otázok v oblasti riadenia kvality podporuje aj kultúru kvality. Jedným z jej prostriedkov je aj globálne fórum, ktoré poskytuje príležitosť na vymieňanie si skúseností. “Aj keď odpady nie sú najkrajšou a najobľúbenejšou témou, sme veľmi radi, že naša práca dostala priestor a ocenenie aj na medzinárodnej scéne,” povedala Katarína Kretter, riaditeľka marketingu a komunikácie OZV ENVI - PAK, ktorá bola prevziať ocenenie. “Na podujatí sa zúčastnili ľudia z rôznych krajín a sfér pôsobenia. Toto fórum a následné diskusie boli veľmi inšpiratívne a obohacujúce aj pre ďalšie fungovanie, verím, že nielen našej spoločnosti,” dodala Kretter.

 

Autor: (Jana SATEROVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2017
Slovensko je s triedením odpadov na začiatku dlhej cesty
„Ľudia musia pochopiť zmysel triedenia odpadov a začať sami od seba,“ hovorí riaditeľka pre komunikáciu a marketing v a.s. ENVI - PAK Silvia Nosálová.
viac
23.03.2017
Potravinári sa sťažujú na činnosť OZV. Nedorozumenie...?
„Nerozumieme, prečo výrobcovia, ktorí si zakladajú a vlastnia OZV, majú potrebu sa od ich činnosti dištancovať,“ reagoval hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák na zástupcov Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a Potravinárskej komory Slovenska.
viac
19.05.2017
Liptovský Mikuláš sa rozišiel s OZV Recyklogroup
Pred niekoľkými dňami mesto Liptovský Mikuláš informovalo, že odstúpilo od zmluvy s OZV Recyklogroup, ktorú samospráva v súlade so zákonom uzatvorila v minulom roku na uhrádzanie platieb za triedený zber komunálnych odpadov v Mikuláši.
viac
29.09.2017
Envirorezort odňal autorizácie trom OZV
Ministerstvo životného prostredia SR siahlo po odňatí autorizácií trom z tých šiestich organizácií zodpovednosti výrobcu (OZV), u ktorých dlhé mesiace viedlo správne konania. V otázke konkretizácie jednotlivých OZV a dôvodov svojho postupu nechcel byť envirorezort konkrétnejší.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %