Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
12.10.2023 10:00

Fiľakovo získalo 163-tis.eur na komplexnú rekonštrukciu ihriska v parku


Snímka zdroj: sobotnik.sk


Mesto Fiľakovo komplexne zrekonštruuje športové ihrisko v parku pri budove gymnázia, na tento účel získalo dotáciu vo výške takmer 163.000 eur. Športový areál bude môcť verejnosť po obnove využívať na basketbal, hádzanú, tenis či skateboarding.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová. V rámci projektu samospráva v týchto dňoch pracuje na prípravných prácach pred začiatkom výstavby, ich súčasťou bude aj výrub 11 starých topoľov v blízkosti ihriska. "Väčšina topoľov je vysadená príliš blízko a ich korene vytláčajú a rozlamujú ihrisko. Okrem toho sú v zlom stave a v minulosti kvôli nim vznikali aj nebezpečné situácie," priblížila referentka životného prostredia mestského úradu Gréta Kuzmová s tým, že v parku bude namiesto vyrúbaných topoľov vysadených 27 nových stromov.         

Obnovou športoviska v parku sa mesto zaoberalo niekoľko rokov, v časti areálu pred časom pribudlo aj multifunkčné ihrisko. Verejnosti však podľa samosprávy chýbalo samostatné basketbalové ihrisko, v rámci projektu chcelo mesto vyhovieť i ďalším komunitám mládeže. "Diskutovali sme o tom aj s vedením gymnázia, ktoré tieto plochy využíva v rámci telocviku, stretnutie sme mali aj so zástupcami skateboardovej obce, ktorej v meste chýba infraštruktúra," dodal primátor Fiľakova Attila Agócs.

Výsledkom komplexnej rekonštrukcie ihriska má byť areál využiteľný pre viacero športov. Súčasťou prác tak bude rekonštrukcia asfaltového povrchu, osadenie oceľových konštrukcií s ochrannou sieťou, basketbalových košov, hádzanárskych brán či tenisových stĺpikov. Na plochu za multifunkčným ihriskom bude umiestnených aj niekoľko

Žiadosť o dotáciu na obnovu športoviska podala samospráva na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR koncom júna, celková cena prác je na základe výsledkov verejného obstarávania približne 184.000 eur. Projekt má by ukončený do konca tohto roka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2018
Do obnovy ihriska v parku investuje mesto Fiľakovo s partnermi 22-tis. eur
Celkovo 22-tis. eur investuje samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese do obnovy detského ihriska v tamojšom mestskom parku. V rámci rekonštrukcie bude jeho vybavenie kompletne nahradené novými prvkami. S prácami chce mesto začať v letných mesiacoch, dokončenie projektu plánuje do augusta.
viac
17.09.2018
V Prievidzi zrevitalizovali park pred úradom práce
V pondelok 3. septembra boli ukončené práce na obnove priestoru pred úradom práce. Po sfinalizovaní parkových úprav je okolie sprístupnené verejnosti.
viac
23.07.2019
Mesto postupne rekonštruuje historickú budovu mestského úradu
Budovu Mestského úradu vo Fiľakove čaká ďalšia rekonštrukcia. Bude súčasťou postupnej systematickej obnovy budovy, ktorá prebieha od roku 2016. O niekoľko týždňov sa vďaka dotácii obnovia ďalšie sociálne zariadenia.
viac
08.07.2023
Samospráva plánuje zrekonštruovať ihrisko v mestskom parku
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove na svojom júnovom zasadnutí schválilo zámer zrekonštruovať športové ihrisko v parku, nachádzajúce sa za budovou gymnázia. Na tento účel mesto požiadalo o dotáciu Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %