Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.06.2023 11:40

Frekventovaný most na ceste I/66 by mohli sprejazdniť ešte tento rok


Ilustračná snímka: (tasr).


Frekventovaný most na ceste I/66 v Kežmarku, ktorý v súčasnosti rekonštruujú, by mohli sprejazdniť ešte v tomto roku. Potvrdil to štátny tajomník Ministerstva dopravy SR Jaroslav Kmeť s tým, že práce idú podľa harmonogramu.


"Nie je to veľmi vidieť na moste, pretože pracujú pod mostom a v jeho komorách. Práce by mali byť zmluvne ukončené do apríla 2024, ale občania dostanú pod vianočný stromček pekný darček. Dodávateľ nám prisľúbil, že sa budú snažiť urýchliť všetky práce, aby bol tento most do konca roka sprejazdnený," uviedol Kmeť.

Práce na moste prerušili minulý rok po tom, ako pôvodný zhotoviteľ nepredložil potrebnú dokumentáciu. Novému víťazovi verejného obstarávania odovzdala Slovenská správa ciest stavenisko začiatkom apríla. Zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv vyplýva, že práce by mali trvať deväť mesiacov od odovzdania staveniska a náklady sa vyšplhajú na takmer 1,8 milióna eur s DPH.

Mostný objekt bol v havarijnom stave, v meste preto vyhlásili mimoriadnu situáciu a od februára 2020 jazdia vodiči po dočasnom premostení. Primátor Kežmarku Ján Ferenčák viackrát upozornil, že denne prejde úsekom okolo 20 000 áut a patrí medzi najexponovanejšie na Slovensku, keďže ho okrem miestnych využíva aj tranzitná doprava. Kmeť v minulosti uviedol, že cieľom rezortu dopravy je v spolupráci so samosprávou pracovať aj na budovaní obchvatu mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad by mali dokončiť v polovici marca
Dočasné premostenie cez rieku Poprad v Kežmarku by malo byť hotové v polovici marca. Potvrdila to hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
20.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad uvedú do prevádzky koncom marca
Dočasný most v Kežmarku cez rieku Poprad by mal byť hotový v priebehu budúceho týždňa, do prevádzky ho uvedú najneskôr do 31. marca. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
23.02.2021
Most pri obci Stretava budú musieť kompletne zrekonštruovať
Most na ceste II/555 pri obci Stretava v okrese Michalovce, na ktorom už niekoľko týždňov platia dopravné obmedzenia, bude musieť podstúpiť komplexnú rekonštrukciu.
viac
18.06.2021
Prekládka mosta v Iliaši si od piatka vyžiada úplnú výluku dopravy
Stavebné práce súvisiace s prekládkou pôvodného mosta ponad rieku Hron, ktorý spája mesto Banská Bystrica a jeho časť Iliaš, sa už začali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %